Robotik araştırmacıları yürüyen, tekerlekli ve çeşitli hayvanlara benzer robotlar inşa ediyorlar. Peki ya denizlerde yaşayan hayvanlar? Dünyamızın büyük bölümü okyanuslardan oluşuyor ve denizlerin altında henüz tam anlamıyla keşfedemediğimiz yerler var. Bu yönde yapılan bazı çalışmalar, gelecekte balıklara benzer robotlar ve araçlar göreceğimize işaret ediyor. Bu araştırmalardan biri de İngiltere Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne ait.

Denizlerden plastikleri plankton benzeri “mukus evleri” toplayacak

İngiliz Deniz Kuvvetleri’nden bir açıklama yapan Binbaşı Peter Pipkin gelecek 50 yılda denizaltı araştırmalarının artacağını, ülkelerin okyanuslarda yaşama veya sualtı üsleri kurmaya başlayacaklarını öngördüklerini söylüyor. Deniz Kuvvetleri de bu alanda yaptıkları çalışmalarda, farklı deniz hayvanları şeklinde sualtı araçları planlıyor. Dünyanın ilk nükleer denizaltısı olan Nautilus’dan ilham alan “Nautilus 100” projesi farklı savunma firmalarının fikirlerini biraraya getirmiş.

sozcu-gelecegin-denizaltilari-balik-seklinde-3

Bu projede bazı denizaltılar yılan balıklarına, bazıları manta balıklarına veya yunuslara benziyor. Sadece denizaltılar değil, sualtında çeşitli operasyonlarda yer alacak robotik araçlar da planlanmış. Projeye fikirleri ile katılan dev firmalar arasında BAE Systems, Lockheed Martin ve Rolls-Royce da bulunuyor. Geleceğin en verimli araçları, büyük ihtimalle doğayı taklit eden ve ondan esinlenen fikirlerden doğacak.

[old_news_related_template title="Dünyanın en hızlı uçağının inanılmaz görüntüleri yayınlandı" desc="Süpersonik bir uçak yapmak insanlara yetmiyor, şimdi de hipersonik bir uçak üzerinde çalışıyorlar... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sozcu-dunyanin-en-hizli-ucagi-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/dunyanin-en-hizli-ucaginin-inanilmaz-goruntuleri-yayinlandi-1993748/"]

[old_news_related_template title="1923’den kalan ‘Geleceğin Şehri’ manzaraları" desc="1900’lerin başlarında tasarımcılar geleceğin şehirlerini şimdikilerden çok daha farklı hayal etmişler. Şaşırtıcı tasarımlar bugünün dünyasından daha ileride gözüküyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/sozcu-1923den-gelecegin-sehri-manzaralari-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/1923den-kalan-gelecegin-sehri-manzaralari-1908821/"]