Uzmana göre, böylelikle uygulamalar kullanıcının ruh halini kontrol edebiliyor ya da çevresindeki durumu kaydedebiliyor. Uzman, bu ihlali Apple şirketine bildirerek kameranın çalıştığını uyaran bildirimlerin geliştirilmesini önerdi.

Google uzmanı Felix Krause, “Kullanıcılar sıkça indirdikten hemen sonra uygulamalara kameraya erişim izini veriyor. Bazı uygulamalar, örneğin mesajlaşma uygulaması veya haber kaynakları kolayca ön ve arka kameraları açıp kullanıcının yüzünü takip ederek fotoğrafını çekebiliyor veya canlı yayın yapabiliyor” dedi.

Felix Krause şimdilik güvenlik önlemi olarak kameranın bantla kapatılması gerektiğini belirterek Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in de böyle yaptığını kaydetti.

[old_news_related_template title="iPhone X hakkında şok iddia: Yüzünüzü tanıyamayacak" desc="Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple'ın büyük bir etkinlikle tanıttığı Apple X isimli telefonu hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Bloomberg, hazırladığı haberde, yeni cihazın yüz tanıma sistemi Face ID'nin yeterli kadar sofistike olmayacağını yazarken, Apple bu iddiaları sert bir dille yalanladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/applee.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/apple-x-hakkinda-sok-iddia-yuzunuzu-taniyamayacak-2063625/"]

 

[old_news_related_template title="iPhone 7 almak daha mı mantıklı?" desc="iPhone 7 almak şimdi mantıklı mı? Yoksa 8'i mi beklemek gerek? Üzerine iki model de çıksa işte iPhone 7'nin muhteşem özellikleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sp1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-7-almak-daha-mi-mantikli-2058159/"]