Güneş enerjisi odaklı çalışan SolarGaps firması, üzerinde ince güneş panelleri bulunan özel tasarımlı jaluzi perde sistemini tanıttı. Bu özel jaluzinin kanatlarındaki paneller gün içindeki ışık miktarına göre dönebiliyor ve güneş ışınlarından maksimum verim almayı sağlıyor.

Dünyanın ilk güneş enerjisi üreten araba yolu Fransa’da kullanıma açıldı

Jaluzi donanımı bir bataryaya bağlanıp güç depolamaya yarıyor ve böylece elektrik kesintilerinde kullanabileceğiniz acil bir kaynak haline geliyor. iOS ve Android platformundaki akıllı telefon uygulaması ile idare edilebilen SolarGaps perdeler, ayrıca evinizde kullanacağınız Google Home dijital asistan cihazına da uyumlu çalışıyor.

Bu jaluzi sistemini ofisinize veya evinize kurarak sabah otomatik açılması için, akşam da kapanması için programlayabilirsiniz. Sadece elektrik üretmekle kalmıyor, güneşe ve iç mekan ısısına göre jaluziler yön değiştirip içerideki ısıyı koruyor. Özellikle çatılara güneş enerjisi paneli kurulamayan konutlarda SolarGaps jaluzi sistemi ideal bir çözüm olabilir.

Jaluzi sistemi kurulduğu yerde güneş ışınlarının miktarına göre, metrekare çapında saatte 50-100 watt arası enerji üretebiliyor. Kurulumun binanın içine veya dışına yapılması da elektrik üretim miktarını değiştiren bir faktör. Ama eğer kendi elektriğinizi üretmek istiyorsanız, çok çekici bir çözüm olabilir. Firma yetkilileri bu ürünün yakında piyasa çıkacağını söylüyor. Resmi web sitesinden kayıt olup gelişmeleri takip edebilirsiniz.

[old_news_related_template title="Güneş enerjisiyle dünyayı turladı" desc="Güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2 dünya turunu tamamladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/solar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/gunes-enerjisiyle-dunyayi-turladi-1329834/"]