Emma Watson ve Amanda Seyfried'in fotoğrafları internete sızdı. Peki siz bu fotoğrafları gördünüz mü? Ünlülerin yakın zamanda yaşadığı fotoğraf skandalının ikincisiyle yayınlanan fotoğrafların Deep Web adlı bir yerde olduğu söyleniyor. Peki nedir bu Deep Web? Orası, suçlular tarafından uyuşturucu, silah, seks, aklınıza gelebilecek her şeyi alıp satmak için kullanılan gizli bir dünya. Deep Web denilen internetin karanlık yüzü gerçekten korkutucu ve midenizin kaldırması çok zor. İsteyenin rahatlıkla girebildiği internetin korkutucu tarafıyla ilgili 5 tane gerçeği inceleyeceğiz.

5) Deep Web ve Dark Web Arasında Farklılıklar Var


Ürettikleri ve paylaştıkları materyaller kesinlikle korkutucu. Öncelikle bir şeyleri açıklığa kavuşturalım. Ne zaman birisi “Deep Web” dese, akıllara hemen kafa kesmeler, çocuk pornosu ve kiralık katiller geliyor. Bütün bu korkunç şeyler Deep Web’de bulunuyor, ama Deep Web’in daha derinlerinde sadece üye şifreleriyle girilebilecek şifreli bir bölüm olan Dark Web de bulunuyor. Deep Web’e gelince, orada, ihbarcılar için gizli internet siteleri gibi potansiyel olarak ilgin şeyler var. Ama, Deep Web’de genel olarak kişisel bloglar, dini tartışma forumları ve illegal radyo istasyonları bulunuyor.

shutterstock_578912143

4) İllegal Faaliyetlere Ev Sahipliği Yapıyor


Dediğimiz gibi, Deep Web’in içerisinde bazı karanlık ve rahatsız edici bölümler yok değil. Ama ulu orta 'kiralık katil' yazmıyorlar tabi ki, onun yerine 'ıslak iş' ve 'tasfiye' gibi kodlar kullanıyorlar. İnternette bulabileceğiniz şeylerin içinde yasadışı silahlar ve bomba, sahte pasaportlar, hatta kiralık katiller bile var. Ama bunların gerçekçiliği konusunda tartışmalar da yol değil. Bazı sitelerin sahte olduğu biliniyor. Sitelerde çok fahiş fiyatlara istediğiniz kişiyi öldüreceğini söyleyen suikastçiler, kiralık katiller var. Bir de fazlasıyla uyuşturucu. Kapatılmadan önce Silk Road isimli bir site bu işi yapıyordu.

shutterstock_360067064

3) Tor Birkaç Devlet Kurumu Tarafından Destekleniyor


Peki, Google’da bulamıyorsanız, nasıl gireceksiniz bu internetin saklanmış kısmına? Tor indirmeniz yeterli. Bu bedava anonim yazılım Soğan Yönlendiricisi olarak da biliniyor. Bu yazılım kullanıcının IP’sini efektif bir şekilde maskeliyor ve takibini imkansız kılarak, tam bir anonimlik garantisi veriyor. Bu yönlendiricinin aktif destekçileri arasında Amerikan National Science Foundation ve ABD Dışişleri Bakanlığı bulunuyor. Çünkü Tor’un kuruluş amacı bir dijital çağ enigma makinesi şeklinde ABD’nin internet üzerindeki istihbaratını korumaktı. Yani, Tor kullanırken düzene karşı gelme korkusu yaşamayın, çünkü bunu yaratan düzen kendisi.

shutterstock_334322852

2) Reddit, Dark Web İletişimi İçin Kullanılıyor


Reddit, internet kullanıcılarının girdiği bir internet sözlüğü. Reddit’te aklınıza gelebilecek her şey alay konusu olabilir. Ne yazık ki, sitenin içindeki ‘alt reddit başlıkları’ adı verilen yerlerde, satıcı ve alıcılar, uyuşturucu satışıyla ilgili haberlerini, düşüncelerini ve hatta yakın zamanda yapılan bir alışverişle ilgili yorumlarını paylaşıyorlar. Daha da ileri giderek, kişiler, aralarında malın bırakılacağı güvenli alanları ve polisten nasıl kaçılacağını kararlaştırıyorlar.

shutterstock_256016005

1) Deep Web Kocaman


Tahminlere göre arama motorlarıyla ulaşılan internet toplamın sadece yüzde 5 ila 10’u. Bu da demek oluyor ki Deep Web internetin %90'ınını içeriyor. Gizli olan veritabanlarından dolayı kesin bir tahmin yürütmek imkansız ve numaralar kesin veya güncel değil. Ama bazılarına göre Deep Web, 7.5 perabyte veriyle, erişilebilen internetten 500 kat daha büyük. Bu tahminlerin 2001’e ait olması ise işin ne kadar ilerlemiş olabileceğini gözler önüne seriyor.

shutterstock_250318321

Konu Deep Web olduğunda yapılacak en mantıklı şey ondan bir hayli uzak durmak. Teknoloji her gün gelişiyor ve bu tarz illegal işler yapan insanlar birer birer yakalanıyor. Arzın olmadığı bir yerde talebin de olmayacağını unutmamalıyız.

Kaynak: WatchMojo Türkiye


Daha farklı Başka Şeyler içerikleri için aşağıdaki haberlerimize de bakın:


[old_news_related_template title="2017 yılının en heyecan verici 7 oyunu" desc="Oyun yapımcıları, her yıl oyunseverleri bir şekilde kendilerine bağlı tutmayı başarıyor. Her yıl çıkan yeni oyunlar büyük ses getiriyor ve bu sektörde milyarlar dönüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/cover-16.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/2017-yilinin-en-heyecan-verici-7-oyunu-1686282/"]

 

[old_news_related_template title="Robotlar dünyayı ele geçirir mi? Handle isterse belki!" desc="Boston Dynamics'in ürettiği Handle dünyayı ayağa kaldırdı. Peki Matrix'i yaşama ihtimalimiz var mı? Başka Şeyler'de bugün robotların dünyaya ele geçirme ihtimalini ele aldık. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/handle.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robotlar-dunyayi-ele-gecirir-mi-handle-isterse-belki-1709368/"]

 

[old_news_related_template title="Efsane seri geri dönüyor! Bu kez ..." desc="Hollywood'un eski filmleri yeniden sunmasına alıştığımız bu günlerde, ünlü stüdyo Warner Bros.'un ünlü bilim kurgu filmi The Matrix'i yeniden yapacağı söylentileri ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/cover-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/efsane-seri-geri-donuyor-bu-kez/"]