Profesyonel Fotoğraf Makinelerinin Yeni Rakibi iPhone 7


Apple’ın geliştirdiği yapay zeka teknolojisine sahip özel bir yazılım ile desteklenen bu kameralarda bulunan görüntüler, farklı katmanlara ayrıldıktan sonra tarama işleminden geçiriliyor, fotoğraftaki yüzleri tanıyan sistem netlik ayarı yaptıktan sonra renkleri ayarlıyor ve beyaz dengesi kurarak fotoğrafı mükemmel hale getiriyor. 10 kata kadar yakınlaştırma yani zoom özelliği bulunan iPhone 7 modelinde portre modu da dikkat çekiyor.

Canlı Ses Sistemi
iPhone 7 ve iPhone 7 plus modellerinde bulunan stereo hoparlör sistemi büyük bir devrim olarak görülüyor. Bu modellerde biri aşağıda ve biri yukarıda bulunan iki hoparlör kullanılıyor. Böylece ses seviyesi iki katına çıkmış oluyor. Bu sayede kullanıcıların müzik dinleme, video ve film izleme, oyun oynama deneyimleri mükemmel hale getiriliyor.
2

Kulaklık Girişi Tarihe Karıştı
iPhone 7 modelinde kulaklık girişleri kaldırılmış bulunuyor. Artık kulaklık girişi yerine şarj yeri olan lightning girişi kullanılıyor. Böylece cep telefonunda başka bağlantılara yer açılıyor. Beş saatlik pil ömrü bulunan ‘earpods’ adı verilen kulaklıkları piyasaya süren Apple, kablosuz kulaklıkları teşvik etme niyetinde gibi görünüyor.
3

Taptic Engine Teknolojisi
Taptic Engine teknolojisi; dinamik titreşim etkisi yaratarak oyunlar için kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. Oyun konsollarında bulunan joysticklerin oyun boyunca belirli anlarda titremesi gibi artık iPhone 7 modelinde de oyun sırasında telefon titreşimi gerçekleşiyor.
4