iPhone 8 ve iPhone X çıktığı günden beri teknoloji tutkunları tarafından ilgiyle araştırılıyor. Peki iPhone 8 ve X ne kadar ön sipariş aldı, satış rakamları Apple açıısndan nasıl karşılandı işte detaylar... Rosenblatt analisti Jun Zhang'ın yayınladığı rapora göre iPhone 8 ön sipariş rakamları pek de beklendiği gibi değil. Hatta iPhone 6 ve iPhone 7 ön siparişlerinin gerisinde.

iPHONE 8 SATILMIYOR MU?

Ön sipariş verilerine verilerine göre cihaz ilk 3 günde 1.5 milyon ön sipariş aldı. iPhone 7 ise geçtiğimiz yıl 3.5 milyon ön sipariş rakamına ulaşmıştı. iPhone 8 özelinde böyle bir durumun yaşanması, çok büyük ihtimalle insanların iPhone X modeline yönelmesiyle ilgili. Bakalım cihazlar global olarak satışa çıktıktan sonra, insanlar tarafından nasıl bir ilgi göreceğiz.

[old_news_related_template title="iPhone X ve iPhone 8 ne kadar? En ucuz iPhone X ve iPhone 8 nasıl alınır?" desc="Apple'ın teknoloji dünyasını sarsan tanıtımıyla duyurulan yeni modelleri iPhone X ve iPhone 8 birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diğer markaların telefonuna nazaran Apple ürünleri piyasaya daha pahalı şekilde giriyor. Peki iPhone 8 ne kadara satılacak, iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Yeni iPhone'lar en ucuz şekilde nereden alınır?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/en-ucuz-iphone-8-ucuz-iphone-x.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-x-ve-iphone-8-ne-kadar-en-ucuz-iphone-x-ve-iphone-8-nasil-alinir-2016140/"]

iPHONE 8 ÖZELLİKLERİ NE?

Geçtiğimiz haftalarda üzerinde tuş olmayacağı iddia edilen iPhoneX’te ise yüz tanıma sistemi olacağı ve bu sistem sayesinde telefonun açılıp kapanabileceği belirtildi. Yeni telefonlar açıldıktan sonra içine yüklenen bilgilendirme kılavuzunun içeriğini paylaşan ismi açıklanmayan kişi iPhone’ların yanı sıra yeni bir Apple Watch ve kulaklık sisteminin de tanıtılacağını duyurdu.
İlk iPhone’un piyasaya çıkmasının ardından geçen 10 yıllık sürece gönderme yapılmak için ismi iPhoneX olan telefonla birlikte piyasaya çıkacak iPhone8 ve iPhone8 Plus modellerinin işlemcilerinde ve boyutlarında fark olduğu belirtildi.
iPhoneX’te geleneksel tuşun olacağı tahmin edilirken 5.8 inçlik OLED ekranla birlikte yeni emojilerin de gelmesi bekleniyor. Animoji adı verilen bu yeni mesajlaşma sisteminde herkesin kullandığı emojiler 3 boyutlu olacak ve kullanıcının ruh haline göre poz verebilecek.
Pazar değeri 815 milyar dolar olan Apple’ın 3. nesil Apple Watch sunacağı ve bu Apple Watch’ın bir telefon gibi kullanılabileceği öne sürüldü.
iPhone 8’in 2GB’lık bir RAM’e sahip olacağı belirtilirken iPhone8 Plus ve iPhone X’in 3GB RAM’i olduğu iddia edildi. iPhoneX’in arka kamerasının 12 MP olacağı ve 4K video çekimi desteklediği belirtilirken, ön kameranın ise 7MP olduğu vurgulandı. Ön kameranın 1080p çekimi destekleyeceğinin altı çizildi.

iPhone 8 FİYATI NE KADAR?

Şirkete yakın kaynaklara göre cihazların ABD fiyatı 999 – 1199 dolar aralığında değişecek.
Sitede iPhone 8’in özelliklerine de yer verildiği görülürken 512 GB’lık depolama seçeneği dikkat çekiyor. Eğer 512 GB’lık sürümü seçerseniz ürünün fiyatı 2850 Euro oluyor.
Yeni iPhone'un fiyatının 1000 ila 1200 dolar arasında olması bekleniyor.
ABD'de 649 dolardan başlayan fiyatlar ile satılan iPhone 7'nin Türkiye'de 3 bin 799 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığını göz önünde bulundurursak yeni modellerin 5 – 7 bin 500 TL bandında olacağını söyleyebiliriz.

[old_news_related_template title="Huawei'nin yeni telefonu en yeni iPhone'dan bile pahalı olacak!" desc="Çinli şirket Huawei akıllı telefon alanında yükselmeye devam ediyor. Huawei'nin yeni çıkacak olan Mate 10 Pro modelinin fiyatının iPhone X için belirlenen fiyattan bir miktar daha yüksek olması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/huawei-mate-10-pro.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/huaweinin-yeni-telefonu-en-yeni-iphonedan-bile-pahali-olacak-2018248/"]