Ön siparişe açılan iPhone X stokları uzun bir süredir gündemde olduğundan dakikalar içerisinde tükendi. Face ID özelliğinin kullanılmasına olanak sağlayan TrueDepth kamera sisteminin stok sıkıntısına yol açacağını analistler haftalar öncesinde belirtmişti. Beklenen oldu ve iPhone X karaborsaya düştü.

KARABORSACILAR BÜYÜK KÂR ETTİ

Ülkemizde 6099 TL ve 6899 TL fiyatla satışa sunulacağı açıklanan iPhone X’un çıkış tarihi ise henüz belli değil. Ancak ciddi stok sıkıntıları yaşayan modelin 2018 yılının başlarında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Apple’ın çerçevesiz tasarıma geçiş yaptığı özel modeli 5.8 inçlik OLED ekran kullanıyor. Apple A11 Bionic işlemciden günücü alan model, çift arka kamera ve öndeyse TrueDepth kamera sistemiyle geliyor. Touch ID bulunmayan iPhone X’da Face ID adı verilen yüz tanıma özelliği mevcut.

[old_news_related_template title="iPhone X hakkında şok iddia: Yüzünüzü tanıyamayacak" desc="Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple'ın büyük bir etkinlikle tanıttığı Apple X isimli telefonu hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Bloomberg, hazırladığı haberde, yeni cihazın yüz tanıma sistemi Face ID'nin yeterli kadar sofistike olmayacağını yazarken, Apple bu iddiaları sert bir dille yalanladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/applee.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/apple-x-hakkinda-sok-iddia-yuzunuzu-taniyamayacak-2063625/"]

 

[old_news_related_template title="iPhone 8'de kuyruk yok gözler iPhone X'te" desc="iPhone 8 satışa çıktı. Apple mağazalarında cihazın önceki modeller kadar ilgi görmemesi dikkat çekti. Bazı mağazaların önünde 30 kişilik kuyruklar vardı. Teknolojiyi takip edenler kendilerini 3 Kasım'da satışa çıkacak iPhone X'e sakladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/321312pq321p3q1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/iphone-8de-kuyruk-yok-gozler-iphone-xte-2022177/"]