Ekim ayından beri süregelen iPhone batarya problemi kullanıcıların başını hayli ağrıtmış durumda. iOS 10.2'de daha fazla kullanıcıyı etkileyen sorunun çözümü için Apple'ın ne yaptığı merak ediliyor. Şu anda Apple Destek Toplulukları Forumunda sorunla alakalı açılan konu 125 sayfayı geçmiş durumda. Peki Apple'ın 1.5 ay bOyunca test ettiği iOS 10.2.1 bu soruna çare oldu mu?

iOS 10.3 ile gelen yenilikler

Apple sorunu görmezden geliyor


Apple, iOS 10.2.1 güncellemesiyle "hata düzeltmeleri" vaat etmişti. Ancak iPhone'da yaşanan pil seviyesinin %30'a  düşmesi ile telefonun kapanması sorunu çözülemedi. Birçok kullanıcı hala problem yaşıyor. Forbes'ten Gordon Kelly, konu ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

Kelly'e göre Apple, iOS 10.2.1'in testleri sırasında yayınladığı beta versiyonlarında bu güncellemenin ne içerdiği, hangi hataları düzelttiği konusunda bilgi vermedi. Ona göre  iOS 10.2.1'de %30'da kapanma sorununu çözmek için hiç bir çaba sarfedilmedi. Kelly, Apple'ın bu sorunu görmezden geldiğini düşünüyor.

[old_news_related_template title="iPhone 7 Plus almak için bir günlük New York yolculuğu" desc="Apple iPhone fiyatlarına yüzde 18 zam yapınca sozcu.com.tr olarak soluğu New York'ta aldık. iPhone'u ABD'den almak için İstanbul'dan yola çıktık tam 55 saat sonra İstanbul'a geri döndük. Cebimizden telefon parası dışında ekstra 813 TL harcayarak New York'u keşfettik. Times Meydanı, Beşinci Cadde ve Central Park'ı gezdik. 813 TL'den daha az harcayabilirdik. Fakat uçak ve otel rezervasyonlarını Apple'ın zam tarihinden hemen sonra, uçuştan bir gün önce yaptırdık. İşte arkadaşımız Eren Sakarya'nın New York macerası..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/1222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/iphone-7-plus-almaya-bir-gunlugune-new-yorka-gittik-1643155/"]