Birçok ofiste kullanılan manyetik kimlik kartları yakın zamanda tarihe karışacak gibi görünüyor. Epicenter isimli İsveçli firma çalışanlarına pirinç tanesi büyüklüğünde çipler takmaya başladı. Şirketin CEO’su Patrick Mesterton, çipin yaklaşık 12 mm boyutunda ve oldukça işlevsel olduğunu belirtti.

ŞIRINGAYLA YERLEŞTİRİYORLAR

Mesterton, şunları söyledi: "Çip büyük bir pirinç tanesi boyunda. Yaklaşık 12 milimetrelik mikro çip bir şırınga yardımıyla derinizin altına yerleştirilerek bir RFID kodu yolluyor." Radyo frekanslarını kullanarak cihazlar ile iletişime geçen çipin yerleştirildiği çalışanlar, elleri ile şifre girmeden kapıları açabiliyor ve şirket içerisinde tüm cihazları kullanabiliyor.

KİŞİLİK HAKLARI İHLAL OLABİLİR

Karolinska Enstitüsü'nde çalışan mikrobiyolog Ben Libberton ise çip ile kişilik haklarının kolayca ihlal edilebileceğini ve kişisel bilgilere rahatça ulaşılabileceğini söylüyor.

[old_news_related_template title="Büyük hack skandalı! Emma Watson'ın özel fotoğrafları internette!" desc="Özel hayatın tümü artık internet ortamında dönüyor, hack olayları arttıkça birçok kişi mağdur oluyor. Bu sefer hackerların hedefinde Emma Watson, Amanda Seyfired, Kylie Jenner, Marisa Tomei gibi isimler var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/emma-watson-reuters-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/buyuk-hack-skandali-emma-watsonin-ozel-fotograflari-internette-1738396/"]

 

[old_news_related_template title="Gebelik oranını yüzde 70'e çıkaran Mikroçip yöntemi Venedik'te tanıtıldı" desc="Çocuk sahibi olma şansını yüzde 70'lere taşıyan Mikroçip yöntemindeki yenilikler İtalya'da açıklandı. Yöntemin ilk olarak Türkiye'de bin 250 hastaya uygulandığını belirten uzmanlar ciddi başarı oranlarına ulaştıklarını söyledi. İşte milyonlarca sperm arasından en iyi olanını bularak gebelik oranını artıran yöntem..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/miktocip.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/tip-ve-biyolojinin-devleri-venedikte-bulustu-1675944/"]