HTC U11 bugün gerçekleştirilen lansman ile resmi olarak tanıtıldı. Şirketin yeni amiral gemisi olan HTC U11, hem tasarım hem de donanımsal olarak bir hayli iddialı.

HTC U11 özellikleri

Tasarımsal olarak U Ultra ve U Play modellerinin "akışkan cam" tasarım anlayışını yansıtan telefon, yeni Edge Sense özelliğiyle birlikte "sıkılabilen" metal bölümleriyle bugüne kadar hiç görmediğimiz bir deneyim sunuyor. Bu özelliği biraz örnekle açıklandıracak olursak, telefonun alt yanlarına baskı yaptığınızda herhangi bir uygulamanın açılmasını veya kamera açıkken telefonu sıkarak selfie çekebilmesi gibi işlevlere olanak tanıyor. Bu özellik, Sense arayüzü içerisinden özelleştirilebiliyor.

Tasarım tarafında cihazın IP67 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı olduğunu belirtelim. U Ultra ve HTC Bolt modellerindeki gibi 3.5 mm kulaklık girişinden mahrum olan HTC U11, kutu içeriğinden HTC USonic USB-Type C kulaklıkları ile birlikte çıkıyor. Aktif gürültü engelleyici özelliğine sahip kulaklığın, oldukça üst seviye olduğu belirtiliyor.

Teknik özellik tarafında 5.5 inç Quad HD SuperLCD 5 ekran ile gelen telefon, gücünü Snapdragon 835 işlemcisinden gücünü alıyor. Bu işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunan telefonun bir de 6 GB RAM ve 128 GB depolama sunan bir farklı varyasyonu daha olacak. Bu sefer arka tarafında "Ultrapixel 3" olarak lanse edilen F/1.7 diyafram değerine sahip 12 MP arka kamera ile gelen cihaz, çok daha hızlı otomatik odaklama ve geliştirilmiş HDR vadediyor. Ön tarafta ise 16 MP'lik bir selfie kamerası bulunuyor. Son olarak cihazda 3000 mAh kapasiteli pilin yer aldığını da belirtelim.