Rus arkeologlarına göre, Kırım'da bir mezarda bulunan ve tuhaf bir şekilde uzamış bir kafatasına sahip olan "uzaylı çocuk" aslında , bir "savaşçı olarak seçilmiş" bir çocuk.

Yapay yollarla uzatılan kafatası, yaklaşık 2000 yıl önce Sarmat bir savaşçı olarak yetiştirilen çocukların özelliğiydi.

Dailymail'de yer alan habere göre arkeologların şaşırtıcı bulgusu, şu an yapım aşamasında bulunan 2,9 milyar sterline mal olan bir köprüye yakın ve bilim insanlarının "uzaylı gömütü" olarak adlandırdığı bir mezar alanında bulundu.

[old_news_related_template title="SETI astronomu: 2100 yılına kadar insan ırkının yerini uzaylı türü alacak" desc="21. yy. insan ırkının sonunu mu getirecek? SETI'nin başındaki astronoma göre cevap: evet!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/01/22/uzayli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/seti-astronomu-2100-yilina-kadar-insan-irkinin-yerini-uzayli-turu-alacak-1054145/"]

Bulgu, Vladimir Putin'in köprü inşasına başladığı Kerch yakınlarında Kyz-Aul'da ortaya çıktı. Köprü, 2014'teki askeri operasyonla alınan yarımadayı, Rusya'ya bağlayacak.

[old_news_related_template title="Yeni matematiksel hesaplamalara göre uzaylılarla 1500 yıl içinde temasa geçilecek" desc="Fermi Paradoksu, şimdiye kadar çoktan dünyadışı bir medeniyetle temasa geçmemiz gerektiğini söylese de bu henüz gerçekleşmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/uzayli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/yeni-matematiksel-hesaplamalara-gore-uzaylilarla-1500-yil-icinde-temasa-gecilecek-1276773/"]

Bir Rus devlet medya organı, "eski astronot" teorilerine taraftarlarının bu şekilde uzun kafatasına sahip olmanın, insan-dünya dışı varlık melezlerine işaret olduğuna dair iddiaları dile getirdi.

kemik

M.S. 2. yüzyıldan kalma oğlan savaşçısının, öldüğünde 18 ay ile iki yaş arasında olduğu düşünülürken, Rus Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsünden bir bilim insanı olan Nikolay Sudarev, mezarın yabancı medeniyete bağlantılı olduğu reddetti.

[old_news_related_template title="Uzaylıların gönderdiği düşünülen tuhaf mesajlar keşfedildi" desc="Bilim insanları, uzayın derinliklerinden gelen sıra dışı bir dizi mesaj duyduklarını ve bu mesajların uzaylılardan gelme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı. Ancak bu iddianın kesinleşmesi için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/92090941_7c77a706-50ff-4a56-99ec-40c219e5b185.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-uzaylilarin-gonderdigi-dusunulen-tuhaf-mesajlar-kesfedildi-1469214/"]

Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan incelemeye göre sıradışı kafatası için "İnce uzun kafatası Sarmat kültüründe geleneksel bir özellikti. Bunun "daha güzel' olduğunu düşünüyorlardı" dedi.

kemik-2

Yapay olarak uzatılmış kafatası, 'gerçek bir savaşçı' olmanın işaretiydi ve deformasyon süreci birçok eski kültür tarafından uygulandı. Geç Sarmat kültürünün en karakteristik özelliklerinden biri kafatasının yapay olarak deformasyona uzatılmasıdır. Muhtemelen bebeğin kafasının etrafına yumuşak bir bez bağlayarak, kafatasının uzatılması zorlayarak da olsa başarılmıştır. Özel ahşap plakalar kafatasına bağlanarak, kemiklere bastırılıyor ve şekli kademeli olarak değiştiriliyordu.

kemilk-1

Bu deformasyonlar karakteri değiştirme ve savaşçıları 'daha agresif hale getirme' olarak görülüyordu. Bu kültürel özellik İpek Yolu kuruluşuna göre Don Nehri'nin doğusunda yaşayan nüfusa özgüdür.

Çocuğun kolunda bir bakır bilezik bulunurken, bebeğin cinsiyeti erkek olarak belirlendi.

Sarmatlar, antik çağda Kırım'ı fetheden kadın savaşçılarıyla da ünlüdürler ve topluluğun kadınlarının savaşta ön plana çıkan rolü, Amazon kadınlarına ilham kaynağı olarak görülüyor.

Çeviri: Reha BAŞOĞUL