Sağlık haberleri yayınlayan Medical News Today'de yer alan habere göre Amerika'da yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Roswell Park Kanser Enstitüsü Kanser Önleme ve Kontrol Departmanından Dr. Susan McCann öncülüğünde yapılan araştırmada ankete katılan binlerce kadına süt ürünleri tüketimine dair alışkanlıklarıyla ilgili sorular soruldu.

SÜT ÜRÜNLERİ MEME KANSERİ RİSKİNİ AZLATIYOR

Elde edilen sorunçlara göre yüksek oranda süt ürünü tüketen kadınlarda meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 15 daha azlıyor. Özellikle yoğurt kanser oranını düşürmekte büyük rol oynuyor, yoğurdu fazla tüketen kadınlarda meme kanseri riski yüzde 39 oranında düşüyor.

KREM PEYNİR TAM TERS ETKİDE BULUNUYOR

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre çedar ve krem peynirlerini fazla tüketen kadınlarda meme kanserine yakalanma olasılığı yüzde 53 oranında artıyor. Genel olarak beslenme alışkanlıklarının kanserlerin yüzde 30'undan sorumlu olduğu düşünülürken, birçok araştırma, bu riski azaltmak amacıyla hangi gıdanın daha değerli olduğu bulmaya çalışıyor.


[old_news_related_template title="Bu kanser sadece fotoğraflarla anlaşılıyor!" desc="Her hastalığın belli semptomları var ancak bazı hastalıklar var ki kendini çok iyi gizleyebiliyor. Bir anne 2 yaşındaki oğlunun fotoğraflarını çekerken hiç tahmin edemeyeceği bir hastalıkla karşılaştı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/goz-tumor.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bu-kanser-sadece-fotograflarla-anlasiliyor/"]

[old_news_related_template title="Peynir suyunun faydaları" desc="Peynir sofralarımızdan eksik etmediğimiz insanların sağlığını doğrudan etkileyen başlıca gıda maddelerinden biridir. Peki ya peynir altı suyunun vücut için pek çok şifası olduğunu biliyor muydunuz? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/880beyaz-peynir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/peynir-suyunun-faydalari-2/"]