Birkaç gün önce Facebook'un Facebook'un yapay zeka çalışmaları kapsamında başlatıtğı programını chatbot'ların İngilizceyi bırakıp kendi yarattıkları dil ile anlaşmaya başlaması konuşulmuş, Facebook bu olaydan sonra çalışmaları durdurma kararı almıştı. Şimdi benzeri bir olay Çin'de meydana geldi.

MUHALİF KONUŞTU FİŞİ ÇEKİLDİ

Online sansür ile sıklıkla dış basında yer alan Çin'de bit IT firması Komünist Parti'yi eleştiren chatbot'un fişini çekti. Yapay zekaya sahip olan chatbot'un Çin'i yöneten Komünist Parti'nin yozlaştığı yorumu yapması programın sonlandırılmasına neden oldu. Kullanıcılar ile konuşan chatbot'un sistem eleştirisi bununla sınırlı kalmadı. Chatbot gelen bir soru üzerine Çİn'de vatansever olmanın yüksek vergiler vermek ve Parti'nin baskısına ses çıkarmamak anlamına geldiğini belirtti.

CHATBOT NEDİR?

Chatbot'lar internette verilen bir görevi yerine getiren programlar. Kendilerine ait bir yapay zekaya sahipler ve duruma uygun cevaplar vermek için kendilerini geliştiriyorlar.

[old_news_related_template title="Yapay zeka Facebook'u korkuttu çalışmalar durduruldu!" desc="Facebook bir süre önce yapay zeka üzerine çalışmalar yapmaya yoğunlaşmıştı fakat programların kendi dilini geliştirmesi sebebiyle Faceboook mühendisleri yapay zeka çalışmalarını aniden durdurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/facebook-yapay-zekaj.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/yapay-zeka-facebooku-korkuttu-calismalar-durduruldu-1955718/"]

 

[old_news_related_template title="Satranç şampiyonu Kasparov: Yapay zekayı kucaklamalıyız" desc="Garry Kasparov yapay zekanın insanlığı yoketmeyeceğini, en büyük hayalleri gerçekleştirmek için bir araç olacağını savunuyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sozcu-kasparov-yapay-zekayi-kucaklamaliyiz-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/satranc-sampiyonu-kasparov-yapay-zekayi-kucaklamaliyiz-1953508/"]