Dünya çapında çok popüler olan arena tarzı oyunlardan Overwatch, Güney Koreli bir grup öğrenci için farklı bir anlam taşıyor. Öğrenciler, Blizzard'ın Overwatch oyununu sanal gerçeklik ortamında oynayabilmek için özel bir düzenek geliştirdi.

İlgili haber: Bu gözlük güneş gözlüğü değil, sanal gerçeklik gözlüğü

Genç geliştiricilerin tasarladıkları sistem, halen satışta olan Virtuix Omni isimli sanal gerçeklik aksesuarını andırıyor. Bu sistemde, oyun görüntü olarak Samsung Gear VR gözlüğe yansıtılıyor, oyundaki hareketler ise içine girilen ve sensörlerle kaplı bir çember ile sağlanıyor. Hareket sensörlerinden gelen bilgi Arduino mini işlemci kartları aracılığı ile bilgisayara ileri-geri ve yan hareket komutları olarak aktarılıyor.

Sistemi kullanan oyuncu istediği yönde hareket etmek için bedenini o yöne doğru büküyor. Sağ ve sola yatarak yan hareketler gerçekleşiyor, oyuncu çember içinde eğildiğinde oyundaki karakter de eğiliyor. Ayrıca zıplama hareketi de çember içinde yapılabiliyor. Oyundaki ateş komutları ise, oyuncak bir silaha bağlanmış sensörler sayesinde gönderiliyor.

Genç geliştiriciler Sada-Watch ismini verdikleri bu sistemde, Overwatch karakterlerinin özel yeteneklerini pratik bir şekilde kullanmanın yolunu da çözmüşler. Gear VR sanal gerçeklik gözlüğünün yanındaki butona basıldığında, oyundaki karakterin özel yeteneği çalışıyor. Genç ekip sistemi tanıttıkları videoda tüm bileşenleri nasıl kullandıklarını da ayrıca anlatmışlar.