En çok tercih edilen sanal gerçeklik platformlarından Playstation VR'daki FPS/shooter oyunları Sony yeni bir kontrol aparatı tasarladı. PlayStation VR Aim Controller adı verilen cihaz 16 Mayıs tarihinde Farpoint adlı sanal gerçeklik odaklı oyun ile birlikte satışa sunulacak. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen E3 etkinliğinde Impulse Gear geliştiricisi olduğu Farpoint’in bu yeni kontrol cihazı için geliştirildiği açıklanmıştı. Son bilgiler ise GDC 2017’de paylaşıldı.

PlayStation VR inceleme

Gerçekçi silah deneyimi


Farpoint ve PlayStation VR Aim Controller’in set halinde satılacağı belirtilirken, oyunun DualShock 4 ile de oynanabileceği ifade ediliyor. Tabii ki bu kontrol cihazı için daha fazla sanal gerçeklik oyunun destek vereceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Daha önce PlayStation 3 döneminde sunulan ve PS Move ile çalışan Sharp Shooter’a oldukça benzeyen Aim Controller, bütünleşik hareket sensörleri ile çok daha hassas ve oyun içi silahla birebir oranda takip gerçekleştirebiliyor.

[old_news_related_template title="Su altında sanal gerçeklik denemeleri başladı!" desc="Sanal gerçeklik teknolojisine su altı yaklaşımı, kullanıcıları gerçek dünyadan sadece zihinsel değil fiziksel olarak da kopartacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/sozcu-su-altinda-sanal-gerceklik-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/su-altinda-sanal-gerceklik-denemeleri-basladi-1696102/"]