Sony, PlayStation 4 Pro oyun konsollarında USB sürücüye veya bir ev sunucusuna kaydedilmiş olan mp4 biçimindeki ultra yüksek çözünürlüklü 4K videoların oynatılabilmesi için Media Oynatıcı uygulamasına güncelleme dağıtımına başlıyor. Şirket, 4K videoları izleyebilmek için 4K destekli bir TV’nin de şart olduğunun altını çiziyor.

3 günde 11 milyon dolar kazanan oyun!

USB sürücüden videolara erişmek için tek gerekenin sürücünüzü konsolunuza takmak olduğu belirtilirken, PS4 için biçimlendirilmiş herhangi bir harici depolamanın sadece oyun ve uygulama kaydetme için kullanılabileceği hatırlatılıyor. Yani bu sürücüler video depolama ve oynatma için kullanılamıyor.

Videolar daha kaliteli izlenebilecek

Ek olarak Medya Oynatıcı, oynatma seçenekleri arasına ev sunucusunu otomatik olarak ekleyebiliyor. Bu anlamda içeriklere erişmek oldukça kolay. Sony, bu işlevin sadece mp4 dosyaları için çalışacağının altını çiziyor. Gelecekte başka dosya biçimlerine destek sunulup sunulmayacağı ise merak konusu.

PlayStation VR sahipleri de Medya Oynatıcı için gelen bu güncellemeden istifade ederek 4K VR video içeriklerini izleyebilme olanağına kavuşacak. Öte yandan 1920 x 1080 ekran çözünürlüğüne sahip olan PS VR, HD VR videolara göre 4K VR videoları daha yüksek görüntü kalitesiyle oynatabilecek.