Bilgisayarınızda oynadığınız oyunların ekranınızdan taşıp odanızın her tarafına yayılmasını istemez misiniz? CES Fuarı’nda duyurulan “Project Ariana” favori oyunlarınızın ekrandaki görüntüsünü genişletmek amacıyla bu tarz akıllı bir projektör kullanıyor. Project Ariana’nın üreticisi Razer’in bu tasarımında tavana yerleştirebileceğiniz bir projektör kullanılıyor.

İlgili haber: Go şampiyonu yapay zeka AlphaGo, 60 maçtan 59'unu kazandı

Projektör kullanarak ekrandaki görüntüyü genişletme düşüncesi aslında yeni bir tasarım değil. Bu fikir daha önce de Microsoft “IllumiRoom” için de öne sürülmüştü. “IllumiRoom” için yapılan denemeler birkaç sene önce oldukça iyi sonuç vermesine karşın ürün piyasaya sürülmedi.

projectariana_game2Bu sistemin kurulumunun potansiyel olarak zor olmasının yanı sıra oyun tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Buna karşın Razer yetkilileri bu fonksiyonun oyunlara kolayca eklenebileceğini belirtiyorlar. Ek görüntünün aslında küçük olduğunu ve bu küçük görüntünün bütün odaya genişleterek yayıldığını göz önüne alırsak bu işlemin çok da zahmetli olmayacağını düşünebiliriz. Benzer bir özellik, zaten çoğu oyunda, oyun içi görüş açısını arttırabilmek amacıyla ayarlarda yer alıyor.

Razer’in Project Valerie’si gibi Ariana da henüz tasarım aşamasında. Bu nedenle henüz bir fiyat ya da piyasaya sürülme tarihi henüz açıklanmadı. Buna karşın Razer bu teknolojiye talep olması halinde ürünü yıl sonuna doğru piyasaya sürmeyi umuyor. Bu cihaza sahip olabilmek için talebin yanı sıra boş bir duvara da ihtiyacınız olacak.