Güney Kore teknoloji firması Samsung, piyasaya süreceği en yeni telefonu Galaxy S8 için canla başla çalışıyor. En son teknolojiye sahip olacak telefonun kalbinde, ABD kökenli Qualcomm firmasının ürettiği mobil işlemci Snapdragon 835 bulunacak. Şu anda dünya çapında en gelişmiş mobil işlemci olarak kabul edilen Snapdragon 835 için Samsung o kadar büyük bir sipariş vermiş ki, rakip firmaların hiçbirine işlemci satışı yapılamıyor.

Qualcomm firması en büyük müşterisi olan Samsung’un dev siparişine hayır diyememiş. Samsung için sorun yok ama firmanın küresel akıllı telefon pazarındaki rakipleri oldukça zor durumda kalmış. Snapdragon 835 işlemcilerden satın alamayan üretici firmalar, ya bir alt model olan Snapdragon 821’e razı oluyorlar veya çok uzun bekleme süreleri ile karşılaşıyorlar.

Şifreli konuşma, özel deri kaplama, binlerce dolarlık bu telefonda!

Zor durumda kalan firmalardan HTC, en yeni telefonu U Ultra için 835 değil, 821 model mobil işlemci kullanmak zorunda kalmış. Yine büyük akıllı telefon üreticilerinden LG ise piyasaya yakında süreceği G6 modelinde de aynı sebepten dolayı Snapdragon 821 kullanacağını açıklamış. Bu gelişmiş işlemcinin, Samsung’un Galaxy S8 modeli piyasaya çıkıncaya kadar diğer firmalara temin edilemeyeceği tahmin ediliyor.
Samsung Galaxy S8 telefon 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) sırasında duyurulacağı biliniyor. Dolayısı ile telefonun bu senenin Mart ayından önce piyasaya çıkmayacağı belli. Bazı kaynaklar Galaxy S8’in Güney Kore’de Nisan ortasında satışa çıkacağını söylüyorlar ama kesin tarih resmi olarak henüz açıklanmadı.