Akıllı evler için birçok ürün ve çözüm ardı ardına geliyor. Perdeler de bu dönüşümden nasibini alan ev eşyalarından biri. Normalde akıllı perde için özel kurulumlar gerekir ama Slide isimli bu cihaz ile durum değişiyor. Çünkü Slide kendini “dünyanın normal perdeyi akıllı perdeye çevirebilen ilk sistemi” olarak ilan etmiş.

İlgili haber: Japonya’yı ziyaret edenlere akıllı telefon tuvalet kağıdı

Slide’ın tasarımcısı Thjis Olthof, bu fikrin pahalı akıllı perde kurulumlarına bir alternatif olması için meydana geldiğini söylüyor. Slide yatay hareket eden, standart veya boru kornişe sahip tüm normal perdelerde çalışıyor. Ama dikey, stor veya jaluzi perdelere uyumlu değil. Sistem kornişin iki tarafına takılan ve birbirine ince bir tel ile bağlanan motorlu parçalardan oluşuyor. Perdelerin ucuna iliştirilen bir aparat sayesinde, perdeler telin üzerinde iki yöne hareket edebiliyorlar.

Akıllı perde sistemi Slide’ın kurulumunu herkes yapabiliyor ve yaklaşık 5-10 dakika kadar sürüyor. Slide perde sistemi iOS veya Android akıllı telefona indirilecek uygulama ile WiFi üzerinden kablosuz idare edilebiliyor. Uygulama ile uzaktan perdeleri açıp kapatmak veya zamanlama yapmak mümkün. Mesela sabah güneş doğduğunda perdelerin otomatik açılmaları ve akşam güneş batarken yine otomatik kapanmaları programlanabiliyor.

Akıllı telefon uygulamasında bir ‘hırsız modu’ da bulunuyor. Siz evde uzun süre yokken Slide akıllı perde farklı zamanlarda açılıp kapanarak evde biri varmış izlenimi verebiliyor. Ayrıca sistem Amazon Alexa veya Google Home gibi dijital asistan cihazları ile sesli de kumanda edilebiliyor.  Ürün 2017 Ağustos ayında ABD’de piyasaya çıkacak ve bir perdelik tek kutunun fiyatı 85 dolar olacakmış.

[old_news_related_template title="Akıllı saatler hayat kurtaracak" desc="Akıllı saatler yeni işlevler kazanıyor. Artık kalp hastalıklarından, insülin direncine birçok hastalığı akıllı saatlerle tespit etmek mümkün." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/akilli-saatler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/akilli-saatler-hayat-kurtaracak-1624472/"]