Uzayda keşfedilmeyi bekleyen birçok şey var. Cnet'te yer alan habere göre Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen yassı solucanlar dünyaya döndüklerinde çok farklı bir özellik kazandılar. 2015'te SpaceX adlı roketle uzaya gönderilmeden önce kısmen ampute edilen bir solucan, ikinci başla geri döndü.

UZAYDAN İKİ BAŞLA DÖNDÜLER

Uzaydan geri dönen solucanları inceleyen Tufts Üniversitesi araştırmacıları, çok nadir görülen iki başlı solucan örneklerine dönüştüklerini tespit ettiler. Çift başlı solucanların iki başını da kesen araştırmacılar, kafasız orta bölümün iki kafayı da yeniden ürettiğini belirledi.

yassi-solucan

Bir başka deyişle, solucan uzaya fırlatıldıktan sonra meydana gelen değişim, vücudunun kendini yeni "iki başlı" tür olarak yeniden programlanmasına neden oldu. Bilim adamları, bunun uzay yolculuğu sırasında solucanlar tarafından yaşanan farklı sıcaklıkların bir sonucu olabileceğini belirtti. Araştırmanın yazarı Junji Morokuma, insanların uzayda gezen bir tür olma yolunda ilerlediğini ve bu araştırmaların tıp alanındaki yenilenebilir sağlık konularında fayda sağladığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Doğanın dengesini bozduk başımıza bu geldi: Akciğer Solucanı Paraziti!" desc="Teknoloji gelişiyor, bilim ilerliyor ama bozduğumuz doğanın dengesi hayatlarımızı tehdit daha hızlı tehdit ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/salyangoz-parazit.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/doganin-dengesini-bozduk-basimiza-bu-geldi-akciger-solucani-paraziti-1799840/"]