Apple bugün yapılan etkinlikte iPhone X'i tanıttı. 5.8 inç olacak olan yeni iPhone X'te yüksek kontrast ve yüksek çözünürlük sağlayan OLED ekran kullanıldı. Tim Cook'un ilk iPhone'dan bu yana en büyük adım olarak tanımladığı iPhone X'te  HDR display,  1:1 milyon kontrast oranı ve ekranda 3D touch özelliği bulunuyor. iPhone X'te kasa ekran oranı dikkat çekiyor. Uçtan uca ekran olan iPhone X'te kavisli kenarlar bulunuyor. Su ve toza karşı dayanıklı olan iPhone X, space gray ve gümüş rengiyle geliyor.  iPhone X'te kenarda bulunan tuşa basıp 'Siri' ile iletişim kurabiliyorsunuz.

x2

iPhone X'te ekran kilidini 'face ID' ( yüz tanıma ) özelliği ile açabileceksiniz. Yüz tanıma özelliği şapka, gözlük takma, sakal bırakma gibi hallerde dahi sizleri tanıyor. Telefonunuza baktığınızda telefonunuz sizi tanıyor. Bu özelliği  Apple daha önce hiç bir cihazında kullanmadı. Yeni cihazında bulunan yüz tanıma özelliği ön üst kısımda bulunan barda yer alan teknoloji sayesinde tanıyor. Yüzünüzün matematiksel formülünü çıkartıp sizi tanıyan iPhone X, gerçek zamanlı olarak çalışıyor. İphone X'te Biyonik Neural engine ( Nöral motor ) bulunuyor. Apple'ın geliştirdiği bu sistemin fotoğrafla, maske ile kandırılamadığı söylendi. Face ID'de 1 milyonda 1 oranında bir başkası tarafından telefonun açılabildiği söylendi. Face ID, Apple Pay ile birlikte çalışıyor.

x5

Apple, 'Face ID' özelliği sayesinde mesajlar uygulamasında yeni emojileri yüz tanıma teknolojisiyle kendi yüzünüzü değiştirerek gönderebiliyorsunuz. iPhone X'te suratınızla yaptığınız bütün mimikleri emoji olarak gönderebiliyorsunuz.

iphone

iPhone X'in ön yüzünde her hangi bir tuş bulunmuyor. iPhone X'in kamerası 12 megapiksel. Çift kameraya sahip. Bir kamera geniş açı bir kamera zoom açılı ve ayrıca kameralar 1.8 - 2.4 diyaframa sahip. iPhone X'in arka kamerası ile iPhone 8 Plus'ın arka kamerası arasında çok fazla bir fark bulunmuyor. 8 Plus'ta gördüğümüz arka kameradan yapılan ışık oyunları iPhone X'in ön kamerasından yapılabiliyor.

x3
iPhone X, A11 6 çekirdekli işlemciye sahip. iPhone X 64 GB ve 256 GB seçenekleriyle satışa çıkacak. 999 dolara satışa çıkacak olan iPhone X, 3 Kasım'da satılacak.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... iPhone 8 tanıtıldı. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özellikleri ve fiyatı..." desc="iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı. Apple iPhone 8 özelliklerini ve fiyatını duyurdu. Milyonların beklediği Apple'ın yeni akıllı telefonunda kablosuz şarj özelliği de geldi. İşte iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özellikleri ve fiyatı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/iphone-8-ozellikleri-fiyati.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/son-dakika-haberi-iphone-8-tanitildi-iphone-8-ve-iphone-8-plus-ozellikleri-ve-fiyati-2008387/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Apple, 3. seri Apple Watch'ın tanıtımını yaptı!" desc="Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikle 3. seri Apple Watch'ı tanıttı. Apple Watch'ın özellikleri ve satış fiyatı belli oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/daum-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/son-dakika-haberi-apple-3-seri-apple-watchin-tanitimini-yapti-2008359/"]

 

[old_news_related_template title="İşte iPhone 6s ve iPhone 7'nin yeni fiyatları! İndirim geldi" desc="Döviz kurları nedeniyle Ocakta zam yapan Apple, yeni iPhone 8 ve iPhone X modellerinin tanıtımı ile birlikte iPhone SE, iPhone 6s ve iPhone 7 fiyatlarında indirim yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/cashify_iphone8_3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iste-iphone-6-ve-iphone-7nin-yeni-fiyatlari-indirim-geldi-2008561/"]