Müzik dinlemeyi sevenler için Shazam en iyi akıllı telefon uygulamalarından biri. Herhangi bir yerde bir şarkı duyduğunuzda uygulamayı açıp anında çalan şarkının ne olduğunu aratabiliyorsunuz. Peki sanat meraklıları için neden benzer bir hizmet olmasın? Smartify isimli uygulama kullanıcılara benzer bir hizmet sunuyor yani uygulama ile bir tabloyu tarıyorsunuz ve uygulama size tablonun hangi sanatçıya ait olduğunu söylüyor.

Her iş için bir uygulama var, hatta vahşi arıları kurtarmak için bile

Smartify çok basit şekilde çalışıyor, uygulamanın içindeki kamera bölümüne tabloyu gösteriyorsunuz. Bu gerçek bir tablo değil, bir kitap veya dergide gördüğünüz bir tablo da olabilir. Sanatseverler bu uygulama ile sadece eserin ismi bulmakla kalmıyorlar, ressam ve tablo hakkında ayrıntılı bilgiler de ediniyorlar. Ayrıca uygulama içinde beğendiğiniz eserleri kaydederek kendi sanat galerinizi oluşturabilirsiniz.

Müzeler ve sanat galerileri de Smartify uygulamasından faydalanıyorlar. Eğer kendilerini ve sundukları tabloları sisteme kaydederlerse, o tabloları aratan kullanıcıların istatistik bilgilerini görebiliyor, kaç kişinin hangi eserle ilgilendiğini öğrenebiliyorlar.
Smartify ilk aşamada Paris’deki Louvre müzesi, New York’daki Metropolitan Müzesi, Amsterdam’daki Rijksmuseum ve Londra’daki Wallace Koleksiyonu’ndaki tabloları içeriyor olacak. Zamanla tablo veritabanına başka müze ve koleksiyonlardaki eserler de eklenecek. Uygulamanın özellikle müze ve sanat galerisi gezmeyi sevenlerin çok işine yarayacağına eminiz. Smartify’ı iOS işletim sistemi için App Store’dan ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.

[old_news_related_template title="Hava durumu uygulaması şeklinde virüs tehlike saçıyor" desc="Bir antivirüs yazılım kuruluşu, 48 ülkede mobil bankacılık müşterilerini hedef alan çok tehlikeli Android truva atı tespit etti. Kurbanlar arasında Türkiye'den çok kişi var!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/virus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/mobil-bankacilik-musterileri-yeni-truva-atinin-hedefinde-1704499/"]