ABD’de genetiği değiştirilmiş elmaların gelecek ay piyasaya sürülmesi bekleniyor. Okanagan Speciality Fruits adlı firma tarafından üretilen ve Arctic Apples markasıyla satılacak olan elmalar, 2015 yılında FDA onayını aldı.

Fazlagıda.com Türkiye’de gıda atığına dur diyecek


Elmaların kesildiği zaman kahverengileşmesine yol açan PPO enziminin değiştirilerek üretildiği Arctic Apples, piyasaya sürülecek ilk genetiğiyle oynanmış elma olacak. Elma kesildiği zaman PPO enzimi havayla temas ediyor ve elmanın yüzeyi kahverengileşiyor. Arctic Apples’da ise bu enzime müdahale edildiği için elma en az 3 hafta renk değiştirmiyor. Arctic Apples’ın dilimlenmiş olarak satılması planlanıyor.

Arctic Apples diğer elmalara göre daha geç bozulduğu ve kahverengileşmediği için maliyeti daha düşük. Dilimlenmiş elmaların maliyetinin yüzde 35’ini antioksidanlar oluşturuyor. Genetiği ile oynanmış bu elmalar işse antioksidana ihtiyaç duymuyor.

Okanagan Speciality Fruits, Washington eyaletinde 85 bin elma ağacı dikmiş durumda. Firma bu sayıyı ilkbaharda 300 bine çıkarmayı planlıyor.

[old_news_related_template title="Slide ile normal perdeler akıllanacak" desc="Ağustos ayında piyasaya çıkacak olan Slide, Android ve iOS platformlarındaki akıllı uygulama desteği ile perdelerinizi Wi-fi'den kontrol edilebilen akıllı perdelere çevirecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sozcu-slide-akilli-perde-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/slide-ile-normal-perdeler-akillanacak-1628450/"]