Manyetik kaset teknolojisi çok uzun süre tüm dünyaya hizmet etti. 60 seneden uzun zamandır her türlü alanda kullanıldı. Arabamızda müzik dinlediğimiz kasetçalarlardan evlerimizdeki videokasetlere, 1950’lerin en gelişmiş bilgisayarlarından 2000’lerin başındaki kurumsal yedekleme çözümlerine kadar hayatın her yerinde kaset vardı. Hala sunucularda büyük çaplı yedeklemeler için 15 Terabyte veri sığdırabildiğimiz kaset çözümleri kullanılmakta.

Dropbox kurucusu 10 milyar dolarlık fikrini otobüste bulmuş

Her ne kadar çağımızın en büyük veri devrimi internet üzerinden yedekleme de olsa, hala kaset kullananlar var. IBM ise bu teknolojiyi iyice geliştirerek kasetleri geri getirmek niyetinde. Sony Storage Media Solutions şirketi ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda, el büyüklüğünde bir kasete 330 Terabyte veri sığdıracak bir teknik geliştirmişler.
Bu miktar şu anda dünyanın en yüksek kapasiteli sabit disklerinden kat kat fazla. 330 Terabyte alana yaklaşık 330 milyon kitap sığdırılabiliyor. Bu kadar yüksek veri yoğunluğuna ulaşabilmek için gelişmiş nanoteknoloji malzemeler ve karmaşık sinyal işleme algoritmaları kullanılmış. Sonuçta santimetrekareye 31 Gigabyte veri depolamışlar. Kaset çözümleri bu kadar gelişse bile yine de günlük hayata pek geri dönmeyecek. IBM bu teknolojinin ana kullanım alanının bulut sunucu yedekleri almak olacağını belirtiyor.

[old_news_related_template title="Telefonda hafıza nasıl artar? İşte telefonda depolama alanı artırma yöntemleri" desc="Akıllı telefonlarda birçok özellik ilerliyor, kaliteli fotoğraflar, kapsamlı uygulamalar telefonun hafızasında geniş yerler kaplıyor. Peki telefonda hafızayı artırmak için hangi işlemleri uygulamak gerekir? Akıllı telefonlarda hafıza nasıl boşaltılır?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/akilli-telefon-guvenlik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/telefonda-hafiza-nasil-artar-iste-telefonda-depolama-alani-artirma-yontemleri-1916705/"]