Twitter, kurulduğu günden bu yana belirlediği 140 karakterlik sınırlamayı genişletti.  Karakter sınırlamasının 280'e çıkarılacağını duyuran Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey, 280 karakterlik ilk tweet'i paylaştı. Kullanıclar ise 280 karakterli tweet nasıl atılır sorusuna yanıt arıyor. 280 karakter uygulamasının Japonca, Çince ve Korece’de geçerli olmayacağı belirtildi. Twittter 280 karakter uygulamasının Japonca, Çince ve Korece’de geçerli olmayacağı belirtildi. İşte Twitter'da 280 karakterli tweet nasıl atılır sorusunu yanıtı...

Twitter, şu anda bu özelliği test için sınırlı sayıdaki kullanıcılar için kullanıma sunmuş fakat 280 karakterli tweet atmanın şu anda bir yolu mevcut. Aşağıda paylaştığımız eklentiyi indirerek Chrome üzerinden tweetdeck üzerinden 280 karakterli tweet atabilirsiniz.



Twitter’ın 140 karakterlik sınırlamasının kalkmasını isteyen kullanıcılara iyi haber geldi. Kullancıların beklediği gibi sınırlama tam anlamıyla kalkmayacak ancak 280 karaktere çıkacak. Bu çalışma için Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, ilk tweeti de attı. İngilizce paylaşımların yüzde 9’unun 140 karakter üst limitinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, buna karşın Japonca iletilerin sadece yüzde 0,4’ünün 140 karakter üst limitine ulaştığı vurgulandı. Korece, Çince ve Japonca gibi tek bir karakterle çok daha fazla anlamın aktarılabildiği dillere nazaran, Latin alfabesinin kullanıldığı İngilizce gibi dillerde tek karakterde istenilen anlamın ifade edilemediği belirtilerek, 280 karakter uygulamasının Japonca, Çince ve Korece’de geçerli olmayacağı belirtildi.

Twitter’dan yapılan açıklama şöyle:
twitter