Arkadaşınızdan dosya aktarmak için aldığınız harici USB bellek veya harddiskin bilgisayarınızı hackleyebileceğini biliyor muydunuz? İşin kötüsü bundan arkadaşınızın bile haberi yok. USB depolama cihazlarına kendini yükleyen takıldıkları bilgisayarlarda virüs korumasından geçmeyi başaran arka kapı yazılımları mevcut. Bu yazılımların hangi cihazlarda bulunduğunu da bilmeniz, çok özel tarama yazılımlarına sahip değilseniz imkansız gibi.

Beyaz Saray’ın en güvendiği mesajlaşma uygulaması açık verdi

İşte USG ismindeki USB firewall bu soruna kalıcı bir çözüm getirmek için üretilmiş. Eğer bilgisayarınızda çok önemli veriler varsa ve dışarıdan gelen bir USB takmak zorunda iseniz, bu küçük savunma duvarı araya girip sizi istenmeyen kötü niyetli yazılımlardan koruyor.

USG’nin bir ucunu bilgisayarınızın boş bir portuna takıyorsunuz ve bundan böyle bilgisayara takmanız gerekli şüpheli tüm USB depo cihazlarını da diğer ucuna. Böylece kötü niyetli bir yazılım depo cihazının belleğinde yüklü olsa bile, bilgisayarınıza karmaşık yönetim komutlarını gönderemiyor. Çünkü USG’nin içindeki mikrobilgisayar sadece çok basit ve güvenli veri aktarma komutlarına izin veriyor.

USG cihazının yaratıcısı Robert Fisk hem donanım özelliklerini, hem de tüm yazılım kodlarını GitHub’da açık kaynaklı şekilde herkese sunmuş durumda. Böyle bir güvenlik yöntemine ihtiyacınız olduğuna inanıyorsanız isterseniz USG’yi 60 dolara satın alabilir veya kendiniz biraz uğraşarak evinizde bir tane üretebilirsiniz.

[old_news_related_template title="Bu modellerin hepsi virüslü olabilir!" desc="Android telefonlarda tespit edilen yeni bir virüs kullanıcıları telaşlandırdı. Bu virüs farklı daha kutusu açılmamış telefonlarda bile bulunabiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/android-virus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-modellerin-hepsi-viruslu-olabilir-1729840/"]