George Washington Üniversitesi'nden Yardımcı Profesör Kris Lehnhardt, kısa bir süre önce Atlantik Live panelinde uzayda cinsel ilişkiyi ilgilenilmesi gereken bir konu olarak nitelendirdi ve insanların bugüne kadar uzay konusunda değinmediği konulara açıklık getirdi.

İnsanın, Mars'a uzun süreli uzay yolculuğu yapmaya başlamadan önce hazırlamaları gereken birçok konu olduğunu belirten Kris Lehnhardt, radyasyonun etkileri ile nasıl savaşılacağı, beslenme bakımından kendilerini nasıl koruyacakları ve iyi psikolojik refahı nasıl sürdürebilecekleri konularının önemine değindi.

"ASIL BİLMEDİĞİMİZ KONU İNSANIN ÜREMESİ"

Lehnhardt, en eksik olduğumuz konuyu şu şekilde açıkladı "Gerçekten bilmediğimiz, şey uzaydaki insan üremesidir. Geçmişte, sadece birkaç ay süren kısa görevlerde bu, uzay ajansları için bir endişe değildi, ancak sömürgeleştirme için arzularımız varsa, asıl bu konularda araştırma yapılması gerekiyor."

DENEYLER OLUMLU GİDİYOR

Araştırmacılar, geçen ay dondurulmuş ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda saklanan spermleri kullanarak bir grup sıçan yavrusunu başarıyla yetiştirmişti.

[old_news_related_template title="Solucanın uzay yolculuğunun ardından ikinci kafası çıktı" desc="Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir aydan fazla süre geçiren solucan, dünyaya inanılmaz şekilde iki başla döndü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/iki-basli-solucan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/solucanin-uzay-yolculugunun-ardindan-ikinci-kafasi-cikti-1893234/"]

[old_news_related_template title="NASA’nın uzayda kalma rekorunu bir kadın astronot kırdı" desc="ABD’li astronot Peggy Whitson’ın uzayda kalma rekorunu, Başkan Donald Trump canlı yayında kutladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/sozcu-uzayda-kalma-rekoru-kirildi-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/nasanin-uzayda-kalma-rekorunu-bir-kadin-astronot-kirdi-1816794/"]