Artık habrlerde çeşit çeşit robotları görmeye alışmaya başladık. Bazıları hayvan şeklinde, bazıları insansı, bazıları da fabrikalarda çalıştıkları için dev kollara benziyor. Ama herhalde bir robot yastık yapıldı desek hayal etmekte zorlanabilirsiniz. Somnox isimli bu cihaz yumuşak bir robot ve uykuya dalmanıza, sizinle birlikte nefes alıp vererek yardımcı olmaya çalışıyor.

sozcu-uyku-icin-robot-yastik-2

Eğer o da yetmezse hafif ışıklar ve gerekirse yumuşak bir müzik çalması bile mümkün. Uyku durumunu da takip eden yastık, gece boyunca topladığı verileri bir akıllı telefon uygulaması aracılığı ile kullanıcısına iletiyor.

Hastalara yeni bir bakıcı: Robot hemşire Tug…

Bu yastığı Hollanda’daki Delft Üniversitesi’ndeki Robotik Enstitüsü’nden dört kişi tasarlamış. Bu genç robotik mühendisleri robotlar sayesinde ciddi bir problemi çözmeye niyetlenmişler. Epey düşündükten sonra uyku sorunlarında karar kılmışlar. Uyuma sorunlarının nasıl aşıldığına baktıklarında ise, birçoğunun ilaçlar aracılığı ile çözüldüğünü görmüşler. İnsanlara ilaçlardansa mekanik bir çözüm getirmeyi düşünürken, bu robot yastık fikri akıllarına gelmiş.

Üniversite çapında 85 kişide ilk prototipler denenmiş. Robot yastık özellikle stres veya endişe yüzünden uykuya dalmakta zorlanan kişilerde daha fazla işe yaramış. Ekip 2018’de klinik deneylere başlayacak ama daha şimdiden isteyenler bir Kickstarter kampanyası ile bir tane önsipariş edebilirler.

[old_news_related_template title="Bu robotlar kendi kendilerine arpa ekip biçiyorlar..." desc="Hayvanların ve insanların yetersiz kaldığı yerlerde, artık tarlalara robotlar girecek..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/sozcu-kendi-kendilerine-arpa-ekip-bicen-robotlar-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-robotlar-kendi-kendilerine-arpa-ekip-biciyorlar-2027506/"]

[old_news_related_template title="Sonunda bu da oldu... Robot Budist rahip yaptılar" desc="Japon uzmanlar kırsal bölgelerde yaşayanların rahip sıkıntısını gidermek için teknolojiye sarıldı. Geliştirilen Pepper isimli robot, din insanlarının giydiği cübbeleri giyerek cenaze törenlerini yönetecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/robot1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/sonunda-bu-da-oldu-robot-budist-rahip-yaptilar-1986168/"]