Tüm çabalarınıza rağmen zor kilo veriyor ya da
kendinizi kilo verecek motivasyonda hissedemiyorsanız bunun pek çok nedeni olabilir. İşte onlardan en önemlileri…

Kan değerleri 

Metabolizmanın düzgün işleyişi için çok sayıda enzim, makro ve mikro bileşikler bir arada çalışır. Birisinin eksikliği döngünün olağan işleyişini aksatır. Kan değerlerine sadece hasta olunca baktırmak yanlıştır.

kan-degerleri

Demir 

Dokulara oksijen taşıyan demir eksikliği, beslenmede düşük demir alımı, folat ve B12 eksikliği ya da yetersiz kullanımı, gizli sindirim sistemi kanamaları ya da yeterli C vitamini tüketmemenize bağlı gelişebilir.

demir

Magnezyum 

Magnezyumun öncelikli rollerinden biri, protein, yağ asitleri üretimi ve sinir sinyallerinin iletimini sağlamaktır.

magnezyum

D vitamini 

Yüksek D vitamini düzeyi düşük yağ yüzdesiyle ilişkilidir. Bu vitaminin önemli etkilerinden biri, serotonin üretimini artırıp duygusal yemenin önüne geçmesidir.

d-vitamini

Tiroit hormonu 

Metabolizma çalışma hızını yansıtan TSH, ST4 ve ST3 hormonlarındaki dengesizlikler kilo vermenize engel olur.

Beslenme


Faydalı yağ asitleri 

Omega 3, 6 ve 9 gibi doymamış yağ asitleri vücut tarafından daha kolay kullanılır. Bu asitler, dışarıdan yiyecekler yoluyla da alınabilir. Başlıca bozuk kan yağları profili, diyabet, astım, osteoporoz, kanser, depresyon ve eklem hastalıklarından korunmaya yardımcıdır.

faydali-yag-asitleri

Doğal olmayan gıdalar 

İşlenmiş gıdalar genellikle liflerinden ayrılmış, formülüne koruyucu eklenmiş, şeker ve yağ içeriği yüksek besinlerdir. Vücudun alışık olmadığı bu besinlerin besleyici değeri de düşüktür. Vücut direncini düşürüp metabolizmayı çalıştırmayan bu besinler, zamanla kilo artışına da neden olur.

dogal-olmayan-gidalar

Besin intoleransı 

Vücudunuz tarafından iyi sindirilemeyen besinler kronik bir enfeksiyon (yangı) başlangıcına neden olur. Bu da vücutta şişkinliğe neden olur. İkinci önemli nedeni ise serotonin üretiminin yüzde 95’inin bağırsaklarda gerçekleşiyor olması. Bağırsaklardaki inflamasyon serotonin üretimini düşürür .

besin-intoleransi

Aklınızda bulunsun


Genel olarak yetersiz su içimi, besinleri pişirme şekli ve bozuk uyku düzeni de kilo vermeyi zorlaştırır hatta kilo artışına da neden olur.