Geçtiğimiz hafta, Birleşik Krallık’ın kuzeyini keşfettikten sonra, bu sefer adanın öteki tarafına doğru uzanmak farz oluyor. Zira bu kadar yol kat edip, bu kıtaya ayak bastıktan sonra, etrafı ziyaret etmek keyiften başka bir şey vermiyor. Hal böyle olunca, soluğu İngiltere’nin hüküm sürdüğü adanın batı yakasında, karşı kıyılarda alıyoruz ve İrlanda’ya ayak basıyoruz. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Dublin, bizi karşılıyor ve bu ziyareti keyifli kılacak pek çok şey vadediyor.

shutterstock_688124674

EN ÖNEMLİ KÜLTÜR  BAŞKENTLERİNDEN BİRİSİ


Dublin, Orta Çağ zamanından beri ülkenin başkenti olarak hüküm sürüyor. Vikinglerin bu kıtaya göç etmesiyle kurulduğuna inanılan şehir Avrupa’nın en önemli kültür başkentlerinden birisi. Müzik ve edebiyat alanındaki başarısı, adanın sınırlarını aşarak dünyaca tanınan isimleri diğer ülkere tanıtıyor.

shutterstock_700109950

Oscar Wilde, Jonathan Swift, Maeve Binchy gibi isimler, dünya edebiyatına büyük katkılarda bulunarak İrlanda’nın dilini dünyaya tanıtıyor. Her ne kadar bu denli eskiye uzansak da aslında Dublin oldukça genç bir şehir olarak da tanınıyor. Nüfusun neredeyse yarısı 25 yaşın altındaki genç nüfustan oluşuyor.

img_7534

DUBLİN GECE HAYATI VE LEZZETLERİ


Malum, İrlanda’nın en önemli özelliklerinden birisi, biraya olan düşkünlükleri. Bu yüzden o kadar yolu gelip burada bir Irish Pub’a oturmadan geri dönmeyin. Özellikle İrlanda’nın medarı iftiharı Guinness marka bira, buradaki ilk fabrikasını da halka açmış.

shutterstock_698976172

Dublin, gece hayatıyla ve gastronomik lezzetleriyle de sizi kendine aşık edecek. Özellikle Liffey Nehri’nin güneyinde bulunan Temple Bar, gece hayatını yerinde yaşamanızı sağlayacak ideal duraklardan.
shutterstock_668553454

Bu eğlenceli deneyimi soğuk hava iyice yüzünü göstermeden yaşamak için harekete geçin ve kuzeyin büyüleyici ülkesini keşfedin!

BÜYÜLEYİCİ STEPHENS GREEN PARKI


Hemen her köşede kendi müziğini icra eden sokak sanatçıları, sokağı deyim yerindeyse minik bir karnaval ortamına çeviriyor. Bu caddenin sonunda, St. Stephens Green adındaki eşsiz parka varacaksınız.

shutterstock_715270480

İrlanda yeşillikler içerisinde bir şehir olmasına ve hemen hemen her bölgede birden fazla park barındırsa da, Stephens Green Parkı, ayrı ve büyüleyici bir atmosfere sahip. Şehri ayaklarınızın altında görmek isterseniz, yolunuz Dublin Kalesi’ne düşmeli.

shutterstock_697186225

TARİHİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR


Dublin, tarihi dokusunu ilk günkü gibi korumayı başaran bir Avrupa şehri olarak da göz boyamayı başarıyor. Liffey Nehri’nin ayırdığı bu şehri keşfetmeye, National Museum of Ireland ile başlayabilirsiniz. Burası şehrin tarihini gözler önüne sererek İrlanda kültürünü yansıtıyor.

shutterstock_719892775

Müzeden çıktıktan sonra İrlanda’nın müziğe verdiği değeri ve önemi en kolay anlayabileceğiniz yol olan Grafton Street’te ufak bir yürüyüş yapabilirsiniz. Burası şehrin en eğlenceli ve renkli caddelerinden birisi olarak ün salmış durumda.