Bu yeni yıl sevdiklerinizi bir arada görmek için hazırlayacağınız sofrada, light ve leziz bir menünün tadını çıkarmak isterseniz işte size lezzet listem.

ayvali-kereviz

Ayvalı kereviz


Malzemeler

- 3 adet kereviz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 kereviz sapı
- 1 kuru soğan
- 1 ayva
- 1 portakalın suyu
- 2 havuç
- Tuz

Hazırlanışı

Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri parçalar halinde doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip, tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ve daha sonra üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis edin.

kabak-tatlisi

Şekersiz kabak tatlısı


Malzemeler

- 1 kg bal kabağı
- 1 adet tatlı elma
- 1 adet armut
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet karanfil
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı tahin

Hazırlanışı

Balkabaklarını iri parçalar halinde doğrayın. Elma ve armudun kabuklarını soyun ve meyveleri dört eşit parçaya bölün. Kapaklı fırın kabı veya borcama balkabaklarını, elmayı ve armutu düzgün bir şekilde dizin. Tepsiye kuş üzümü ilave edin ve karanfilleri aralara yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölerek tepsiye ilave edin ve daha sonra önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında fırın kabının kapağı kapalı olacak şekilde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tatlınız şekersiz ve sağlıklı bir şekilde hazırlandığında, dilerseniz ceviz içi ve tahin ile süsleyebilirsiniz.

kestaneli-hindi

Sebzeli fırın hindi


Malzemeler

- 500 gr kuşbaşı kalça hindi but
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 baş taze sarımsak
- 5 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kekik, toz tatlı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Yemeğinizi hazırlamaya geniş bir tavaya biraz zeytinyağı biraz tereyağı koyarak başlayın. Hindiyi yaklaşık 10 dk kavurun, üzerine soğanı, sarımsağı, havucu ekleyin, kısık ateşte 10 dk pişirin. Tepsiye döktüğünüz karışımın üzerine patatesleri, patlıcanları, domatesleri, biberleri koyup tepsiye iyice yayıldığından emin olun. Daha sonra salça ile suyu iyice çırpıp tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Tuzu ve baharatları serpin, tereyağını parça parça üzerine yerleştirin, kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Kısık ateşte ocağın üzerinde 30 dk pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dk daha pişirin ve sıcak servis edin.