Yeni anayasa referandumu nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu tüm sıkıntılar unutuldu, her şey referanduma odaklandı. ”Gerek var mıydı, zamanı mıydı?” tartışmalarına girmiyorum. Görüldüğü kadarıyla 16 Nisan’a kadar referandumla yatıp, referandumla kalkacağız.

Değerli okurlar, üzülerek söylemeliyim ki, gelecek Türkiye’sini büyük sıkıntılara sokacak çok hayati bir konu gözlerden kaçıyor veya kaçırılıyor… SURİYELİ GÖÇMENLER…

Ülkenin son yıllarda ki ekonomik ve sosyal sorunları zirve yapmışken birinci ağızdan göçmenlere vatandaşlık verilmesi dillendirildi. Durup dururken nereden çıktı bilen varsa beri gelsin. Bizim genlerimizde vardır; “dara düşenlere yardım etmek”. Ama bunun da bir ölçüsü olması gerektiği inancındayım. Şu anda göçmenlere harcanan para 25 milyar dolardır. Daha nereye kadar?

Göçmenler arasında askerlik çağında olan on binler var. Bunlar kendi ülkelerini savunmak yerine kaçtılar. Ülkeleri için savaşmaktan kaçan bu insanların ülkeme ne yararları olabilir ki? Göçmenler arasında kimler var? Uğurlu mu, uğursuz mu? Bu göçmenlerin ayakları yere basınca ülkede bir takım sosyal patlamalara neden olmayacaklar mı? Sakın ülkemizin büyük istihbarat kuruluşları var demeyin. Kargalar bile güler. Yıllardır içimizde büyüyen FETÖ yılanını istihbarat tespit edebildi mi? Bu istihbarat bırakın bizleri, Sn. Cumhurbaşkanı’nın ve Genel Kurmay Başkanı’nın en yakınındaki FETÖ’cüleri bile bilemediler.

GERÇEKLER GÖZ ARDI EDİLMEMELİ


Ey Yönetenler! Şu anda bu denli sosyal ve ekonomik sıkıntılarımız varken bu vatandaşlık meselesi nereden çıktı? Neymiş, içlerindeki kalifiye meslek sahibi olanlar seçilecekmiş. Yapmayın, gelecekte Türkiye’nin başına büyük sorunlar açılacaktır.

Değerli okurlar; göçmenler konusunda yapılan bir araştırmanın bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

* 5 yılda ülkeye gelen göçmen sayısı 3,5 milyonu aşmaktadır.

* Bunun 2 milyonu 18 yaş altı çocuklardır.

* Bu çocukların yüzde 74’ü ailesinden birini iç savaşta kaybetmiş.

* Çocukların yüzde 30’u silahlı veya fiziki şiddet mağduriyeti yaşamış. (Post-travmatik stres bozukluğu)

* Ortaokul çağındaki çocukların yüzde 70’i, lise çağındaki çocukların yüzde 90’ı okulda değil.

Bu çocuklar büyük travmalar geçiriyor olduğu gibi, eğitim alamıyor ve dil de bilmiyorlar.

Peki soruyorum; bu çocuklar toplum için büyük sorun olmayacaklar mı?

EVET” EN ÇOK KİME YARAYACAK?


Bu çocukların da hayalleri vardır. Şu anda sahip çıkılmaz ise, gelecekte hayallerini yitirecekler. İşte tehlike burada başlayacaktır. Ne olacak bu çocuklar? Terörün ve gayrimeşrunun (fuhuş ve uyuşturucu vs.) eline düşecektir. Bu eğitimsiz çocukların sonucu olarak Afganistan ve Pakistan’da Taliban, Afrika’da da Boko Haram örnekleri karşımıza çıkmadı mı? Ülkeme gelince bebek katilleri PKK ve IŞİD nasıl oluştu?

Değerli okurlar, bu göçmenlere hem sosyal hem de ekonomik olarak bakmamız giderek kaldırılamayacak boyutlara gelmiyor mu? Anadolu’da derler ki, “kendi muhtaç himmete, nerede kaldı başkasına himmet ede?”

Göçmenler arasından eğitimliler seçilip vatandaşlığa alınacakmış. Sormazlar mı; sen yüzbinlerce eğitimli ve donanımlı gencine istihdam sağlayabildin mi? Madem vatandaşlık vermeyi düşünüyordunuz, neden referandum paketine bunu eklemediniz?

Sn. Bahçeli, yeni anayasaya “Evet” demenizden vazgeçtik, bu göçmenlerin vatandaşlığını içinize sindirecek misiniz? Yoksa referandum da dediğiniz gibi bunu da yasallaştıralım diyeceksiniz? Sn. Bahçeli, referandumdan evet çıkması en çok kimin işine yarayacağı sorusunun cevabını çok iyi düşünmelisiniz. Kime yarayacak biliyor musunuz?

Katil PKK’ya…

Toplum da konuşulduğuna göre de HDP ile evet konusunda anlaşılmış.

Ya buna ne diyeceksiniz?

IZDIRAP VE ACININ KAYNAĞI, İNSANLARIN ARZU VE İSTEKLERİDİR. - BUDA