Üç aylık referandum sürecinde tüm devlet olanaklarını kullanmakla kalınmadığı gibi, tüm şehir ve kasabalar ‘EVET’ afişleriyle donatıldı. Allah ziyade etsin gözümüz yok ama bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bunlar da yetmedi tüm yandaş medya 7/24 yayın yaptı. Sonunda seçime çok az kala şampiyon anketçi bombayı patlattı. Yüzde 60!

A’dan Z’ye tartışmalı bir seçim olduğu da ortada. “Atı alan Üsküdar’ı geçti” dediniz ama at sizi üstünde tutmadığı gibi, referandumda Üsküdar’ı da geçemediniz. Bu seçim sonuçlarının sizlerin de içinize sinmediği 16 Nisan akşamı Devlet Büyüklerimizin televizyon konuşmalarındaki yüz ifadelerinden de açıkça belli oluyordu. Bu kez de yanıldınız veya yanıltıldılar. Seçim sonuçlarının faturası da ağır geldi sanıyorum. Kabul edin ki bu sonuç gerçekte bir galibiyet değil yenilgi oldu.

Geçmişten bugüne yanılgılarınız ortada. Bu yanılgılara katkı verenlerin kim veya kimler olduğunun araştırılması sizin sorununuz. Bana göre yanılgıdaki en büyük katkı da sizin en yakınızdaki milletvekilleri ve danışmanlarınızın olduğu gerçeğini kabul edin. Referandum tarihi yaklaşırken siz de durumun kritik olduğunu, Hayır’ların yükseldiğini anladınız ama iş işten geçmişti dönemediniz. Acı olan da ülkenin bu kadar ciddi sorunları varken, referandum için tüm bunları göz ardı ettiniz.

HEP PEMBE TABLO ÇİZDİNİZ AMA…

Zaten tüm Başkanlık yetkilerini kullanıyordunuz. Referanduma gerek var mıydı ? Etrafınız ve danışmanlarınızın da dolduruşları ile karar verdiniz. Referandum söylemini de Sayın Bahçeli playback yaparak sizler adına gündeme getirdi. Meydanlarda ne dediniz? ‘Türkiye uçacak, her şey güllük gülüstanlık olacak, ekonomi pik yapacak, işsizlik azalacak, turizm şahlanacak ve terör belasından kurtulacağız. ABD, AB ve Rusya ile dönüşümlü sertleşmeler, Suriye, Irak ve İran’la durumumuz ortada Ege’deki adalarımızda kuzu çeviriyorlar. Kıbrıs’ın da ne olacağını zaman gösterecek Yeni Anayasa ile artık tek karar verici olduğunuza göre mazlumu oynayacak bir nedeniniz de kalmadı. Özüyle söylemek gerekirse hep yakındığınız vesayet de ortadan kalkacağı için işlem tamam… Tüm yukarıda sayılan sorunların faturası da bundan sonra başkan olarak KDV’li olarak sizin adınıza kesilecek. Bu kez referandum sonuçlarını tahmin edemediniz. Bu referandum, Türk toplumu için parlamenter demokrasinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı ve mesajını verdi!

Referandumda yüzde 49 Hayır sonucu tıpkı Gezi olaylarında olduğu gibi Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Sağcı, Solcu, Ülkücü, Başı açık, Kapalı kesimleri parlamenter demokrasi adına bir araya getirdi. Bu referandum tam bir halk hareketi idi. Sakın parlamenter demokrasiye el uzatmayın eliniz yanar.

Referandum sonucunda meydanlarda ısrarla sistem değişiyor deseniz de, aslında rejimin değiştiğinin çoğu kesimler farkında idi. Referandum sonucundaki 51-49 sonuçlarını bir futbol maçı skoru ile tanımlamanız da ayrıca bir şansızlıktı. Anayasalar spor müsabaka sonuçlarına benzemez. ANAYASALAR toplumların gelecek yüzyıllarıdır. Bu ne bir genel, ne de bir yerel seçimdir.

ERKEN SEÇİM GELİYOR

Referandum sürecinde ‘Ulan, yahu, be, sen kimsin‘ gibi hiç yakışmayan ağır sözler kullanıldı. Bu ülkede hiçbir Cumhurbaşkanından böyle sözler duymadık. Ezeli ve ebedi müttefikimiz ABD, Suriye’de PYD ve PKK ile kardeş olduklarını defalarca açıkladılar. Birlikte hareket ediyorlar. Sayın Başkan gönül arzu ederdi ki bu müttefikimize terör örgütleriyle beraber oldukları için ’EY AMERİKA ‘ haddinizi bilin demediniz veya diyemediniz. Yerinizde olsam hiç vakit geçirmeden yeniden parlamenter sistemi getirmenin kural ve koşullarını oluştururum. Bu Anayasa ile yola devam edersek, Dünya liginden Orta Doğu ligine düşeceğiz. Sizler de, bizler de hepimiz ülkemizi çok seviyoruz. Öğrenmek istiyorum bu referandum sürecinde kullandığınız terminoloji ile toplumu ayrıştırmadınız mı? En kısa sürede bu ayrışmanın ortadan kaldırılıp, toplumun tüm katmanlarını bir araya getirip kucaklaştırma görevi de Sayın Cumhurbaşkanına düşüyor. Hep diyorsunuz ya ‘MİLLETİM’ işte O Milleti kucaklaştırmalısınız.

Bu referandum sonuçlarını görünce AKP’nin 15 yıllık süreçteki yaşam öyküsünün artık sona yaklaştığı ortaya çıkmıştır. Başta siz ve AKP’nin üst düzey yöneticileri bu sonucu iyi değerlendirmelisiniz. Vakit geçirmeden etrafınızdaki yakın milletvekilleri ve danışmanlarınızı gözden geçirmeli ve hain FETÖ’cüleri siyasi arenadan dışlamalısınız.

Muhalefete de seslenmek istiyorum; Erken seçim geliyor, hazırlıklı olun. Muhalefet olarak, geçmişte yaşanan Gezi’deki o büyük birlikteliği iyi değerlendiremediniz. Hiç olmazsa bu kez ‘’Hayır’’ da birleşen tüm yurttaşları ve AKP içindeki parlamenter demokrasiye inanan insanlarla omuz omuza vermeli ve aydınlık Türkiye’ye doğru yürümelisiniz.

Neden erken seçim? Şu anda AKP’de panik yaşanıyor. Olur da merkez sağda oluşacak yeni bir parti kurulursa iktidar olamayacakları kesinleşecektir. Referandum sonucunda MHP’nin çok fazla katkılarının olmadığı açıkça ortaya çıktı. Zaten ilk durakta MHP’yi otobüsten indirmeleri de Allah’ın emri. Referandumda bu oyları aldık bir erken seçimle işi bitirelim diyecekler.

Not: Türk halkına bir müjde vermek istiyorum. YSK referandumda AKP’ye yaptığı güzelliğe ek olarak, bir güzellik de bizlere yapacak. Artık sandık başına giderek yorulmamamız için SMS ile oylarımızı kullanacağız.

SON SÖZ: Politikacının dili, sivri değil kıvrımlı olur. Victor Hugo