Hafta içinde, Sait Balcı’nın yazdığı ilginç bir kitaptan bahsetmiştim.
TOGAN Yayınları’nın bastığı 270 sayfalık kitabın adı “CHP Neden İktidar Olamıyor?” idi. Yazar, ülkemizde çok olumsuz gelişmeler yaşanmasına ve iktidar birçok hata yapmasına rağmen CHP’nin neden yüzde 25 bandını aşamadığının cevabını arıyordu.
“Bir dokun, bin ah işit” derler ya...
CHP’li okurlarımdan şikâyet yağdı.
Bir fikir vermek için bunlardan rastgele seçtiğim bazılarını (özetleyerek) sizlerle paylaşmak istiyorum.

*  *  *

Melih Üstkanat (melihustkanat@hotmail.com)
“Sorunun cevabı gayet kolay. 270 sayfalık kitap yazmaya da, okumaya da gerek yok. Parti, Deniz Baykal zamanında ‘Az olsun, benim olsun’ prensibi ile yönetilmiştir. Kılıçdaroğlu döneminde ise Mehmet Bekâroğlu gibi adamlar milletvekili yapılmıştır. Güya dincilerden oy devşirecek! Peki o kesimden oy geldi mi? Hayal!
Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP içinde yoklama yapıldı. Yılmaz Büyükerşen hoca aday olsun kararı çıktı. Bir sabah baktık ki ‘Ekmek için Ekmelettin’ aday olmuş. Ben dahil, birçok CHP gönüldaşı oy kullanmadı.”
İlgiz Erkin (ilgizerkin@outlook.com)
“CHP iktidar olamıyor değil, olmak istemiyor. Bu belediyelerle nasıl iktidar olabilir ki?”
Hasan Musavi (Yeshilalem@gmail.com)
“CHP neden iktidar olamıyor?” sorusunun naçizane kısa açıklaması şöyle: Partide Kürtçü şovenler ipleri ellerinde tuttukları için sittin sene iktidar olamazlar. Bu kendini inkârdır çünkü.”
Nasuh Kaya (nasuhkaya54@yahoo.com.tr)
“Dünyada adında halk olup da bu kadar halktan uzak ve kopuk bir parti olduğunu sanmıyorum.”
Cengiz Yüksel (cengizyuk@gmail.com)
“50 senedir Beşiktaş ilçesinde ikamet ediyorum. Emlak Vergileri herkes gibi beni de yaktı. Beşiktaş Belediyesi’nin web sitesinden yapmış olduğum isteğe cevap geldi. 1300 lira olan Emlak Vergim 5680 lira olmuş. Ben halkını düşünmeyen bir partinin iktidar olmasını ister miyim? Esas önemli olan bu konuya CHP yönetiminin sessiz kalması. 2019’da CHP’nin işi zor olacak!”
Berire Sumru Erel (beriresumruerel@gmail.com)
“Emlak Vergisi’nde bu ağır zamları yapanlar CHP’li olamaz. Bunlar gizli AKP’lilerdir. Sonra da ‘Neden iktidar olamıyoruz?’ diyorlar.”
Mustafa Kökten (mkokten_1@hotmail.com)
“40 yıldır CHP’ye oy verdim. Artık bardak taştı. Kılıçdaroğlu’na 4 kez taahhütlü dilekçe gönderdim. Cevap yok. Soluğu AKP Çiğli ilçe binasında aldım, kimliğimi uzattım ‘Beni hemen AKP’li yapın’ dedim. Halkı sevmeyenler gidince tekrar CHP’ye döneceğim.”

Makamlar geçicidir!

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve üyelerinin, Silivri Cezaevi’nde yatan tutuklu gazetecileri ziyaret etmelerine izin vermemişti...
Biz de “Makamlar geçicidir. Siyasiler yaptıkları iyi işlerle hatırlanır” diye onu uyarmıştık.
Sonunda Bekir Bozdağ Bey Adalet Bakanlığı’ndan gitti, yerine Abdülhamit Gül geldi. Şimdi gazeteciler anlayışlı davranan yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e teşekkür ediyor.
TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güven’den oluşan bir heyet, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Akın Atalay’ı ziyaret ederek, onlara moral verdi.
Başkan Olcayto “Meslektaşlarımız gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklular. Gazetecilik suç değildir. Türkiye’de sağlıklı bir demokrasinin yerleşmesi basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmasıyla mümkündür” diyor.

TEBESSÜM

Viyana uçağı!


Eyüp Karadayı’dan bir fıkra... Uçak inişe geçtiğinde kaptan pilot anons eder:
“Sayın yolcularımız, 20 dakika sonra Viyana havaalanına iniş yapacağız. Hava parçalı bulutlu, sıcaklık 15 derece... AMAN ALLAHIM, YANDIM...”
...Ve anons o anda kesilir. Bütün yolcular panik halindedir. Ortalık çalkalanır.
Birkaç dakika sonra, ki bu süre yolcular için sanki yıllar kadar uzun sürmüştür.
Kaptan pilot “Sayın yolcularımız, kusura bakmayın, sizleri korkuttum ama hostes yanlışlıkla üstüme bir fincan sıcak kahve döktü, canım çok yandı. Pantolonumun ön kısmını bir görseniz...”
Arka sıralarda oturan bir yolcu bağırır:
“O da bir şey mi? Sen bizim pantolonların arka kısmını bir görsen...”

GÜNÜN SÖZÜ

Kitap okuyan uluslar
gelişir. Kitapsız hayat, kör
sağır, dilsiz yaşamaktır!

11rahmibey30cm