Son günlerin popüler dizisi ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ enteresan konusuyla cumartesi akşamlarının en çok reyting yapan dizisi ve yayını. Senaryonun akışı her hafta izlenme oranını artırıyor. Fazilet Hanım’ın hırslı karakteri bakalım bu işi nereye götürecek? Üç delikanlı, çok çabalayan bir baba, engel tanımayan bir Fazilet Hanım ve üç genç kız... Bu dizi ekranlarda birinciliğini çok uzun süre koruyacak bir yapım olarak gözüküyor. Bakalım Fazilet Hanım’ın yeni gelin olan kızı köşkteki yeni süreci nasıl dengeleyecek? Ne de olsa evin hanımefendisi, kraliçesi oldu. Star TV’de yayınlanan zirvedeki dizide bakalım bu akşam hangi gelişmeler yaşanacak? Ekranların en başarılı dizileri arasında yer alan ‘Fazilet Hanım ve Kızları’nın reyting ivmesini bu hafta da sürdüreceğini düşünüyorum.

Format değil Müge Anlı…

Rotamızı ülkemizin en çok izlenilen programı Müge Anlı’ya çeviriyoruz. Bu yıl evlilik programlarının sona ermesiyle birlikte herkes Müge’nin formatına merak sardı. Birçok kanalda bu formatı farklı sunucuların eşliğinde görebiliyoruz. Seyirci, formatı çok iyi bilip analiz ettiği için bu formatın şampiyonluğunu yine Müge’ye verdi. Bu formatı yapıp başarısız olanların ekran macerası uzun sürmeyecek gibi duruyor. Çünkü eğer bir formatı Müge gibi reyting rekortmeni bir usta çok iyi yapıyorsa bir başkasının aynı işi yapıp başarılı olması çok zor. İzleyicisi neredeyse 10 yıla yakındır Avrupa’da bile ünü çok yaygın olan Müge’yi mucize bir oranda seyrediyor. Bence formatı değil Müge’yi izliyorlar. Yani bu yılki netice, format değil Müge Anlı şampiyon. Böyle olmasaydı aynı programı her yapan reytingde uçardı.

4300 ev…

Ünlü isim Ebru Şallı’ya hayretle bakıyorum. 1996’dan bu yana ünlü. 21 yıl, dile kolay! Sadece ismi var... Yazık, son dönemde keşke işiyle gündemde olsaydı. Oysa hep özel yaşantısıyla ilgili haberlerde adını duyuyoruz. Gönül isterdi ki, her ünlünün bir yeteneğini ortaya koyduğu sanat camiasında Ebru Şallı’nın da adı listede olsun. NTV’nin başarılı haber spikeri Simge Fıstıkoğlu akşam haberlerine geçti ve hafta içi her akşam 23.00’de günün gelişen olaylarını çok başarılı bir şekilde anlatıyor. Son zamanların sevilen ekran yüzü Simge Fıstıkoğlu yorumlarındaki iyi inisiyatifleri kendisine ivme kazandırmaya devam ediyor. Gözünü aç kapa yıllar ne çabuk geçiyor. Bugün 7 Ekim doğum günüm. İyi ki doğmuşum 20 yıldır yaptığım programda 4300 ailenin evini yaparak dar gelirli insanları mutlu ettik. Sevgi ile kalın...