Sevgili okuyucularım,
Gelişen son olaylar nedeniyle ana haberler bir hayli fazla takip ediliyor. Tabii ki Fatih Portakal rakiplerini her akşam geride bırakarak üç kategoride haberin birincisi olmayı biliyor. Reyting listesinin her akşam ilk iki sırasında Fatih Usta’yı görebilirsiniz. Doğan Şentürk’ün başarıyla yönettiği Fox Haber aynı zamanda haberciliğe yeni bir ivme kattı. Portakal, habere kattığı yorumlarla habercilik sunum sektörü yeni bir oluşuma gitti. Eskiden güzel yüzler, yazılanı prompter’den okurdu. Şimdilerde ise yazılanı sadece okumak yetmiyor; aynı zamanda hissedip yorumlayacaksın... Nerdeyse tüm haber spikerleri bunu yapıyorlar. Fatih Portakal da bu konuyu fazlasıyla başarıp zirveye çıktı. Tabii ki bu kadar büyük bir başarının arkasında Doğan Şentürk faktörü var. Habere pek çok detayı görerek hayat veren Şentürk, inisiyatifini hep başarı çizgisinde kullandı. Haber önündeki yayın reytingi çok düşük bırakmasına rağmen hemen yükseltip zirveyi yakalamak ve günlerce ilk 100 yayın arasında dizileri de geçerek tüm kategorilerde iki olmak gerçekten çok büyük başarı.
Şimdi rotamızı ‘Siyah İnci’ dizisine çeviriyoruz… Tolgahan Sayışman çok iyi oynuyor bu dizide. Bölümler geçtikçe seyirci de diziye daha çok konsantre oluyor. Senaryonun akıcılığı izleyiciyi ekrana bağlatan faktörlerden. ‘Siyah İnci’ özellikle bayanların vazgeçilmez dizisi olma yolunda ilerliyor.

Ecesu Sertesen

Şimdi de size Ecesu Sertesen’den bahsetmek istiyorum. 13-14-15 Ekim tarihlerinde Almanya’da üç farklı şehirde dünyaca ünlü şef Howard Griffıths yönetimindeki Almanya’nın en önemli senfoni orkestralarından olan Brandenburgische Staatsorchester Frankfurt ile Fazıl Say’ın Hayyam Klarnet Konçertosu’nu solist klarnetçi olarak seslendirecek. Almanya’da klasik müzik yayını yapan bütün radyolar bu konserleri canlı yayınlayacak. İlki dündü. Ecesu iki hafta önce çok başarılı geçen bir New York konserinden gelir gelmez Almanya’daki bu konserleri verecek olması klasik müziğin beşiği olan bir yerde çok önemli. Kendisiyle görüştüğümde “Fazıl Bey, benim bu eseri en iyi çaldığımı şefe söylemiş onlar da apar topar davet etti. Çok onurlu ve mutluyum” dedi. Biz de ülkemizin iftihar ettiği Ecesu gibi önemli sanatçı kardeşlerimizle onur ve gurur duyuyoruz. Sevgiyle kalın...