Kitapların, dergilerin, gazetelerin insan yaşamındaki vazgeçilmez özgün yerini yadsımak olanaksızdır. Ancak okuma alışkanlığı ile anlamını ve değerini bulacak bu olgunun düzeyini mutluluk verecek çizgide bulduğumuzu söyleyemeyiz. Kitaplık kurma çabasındaki kişileri, kurumları beğeni ve övgüyle izlerken her zaman İzmir’de köylerine varıncaya dek “Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneleri” dizini sürdüren emekli öğretmen Recai Şeyhoğlu’nu anımsarım. Bir kitap bir insandır, bir kaynaktır, bir yaşamdır. Okullarda, küçük yaşlarda dinsel eğitime alınan çocukların genel kültürden yoksun durumları yürek sızlatır.
Kitaplarla yaşamımızı renklendiren ve zenginleştiren yazarları ve yayıncıları yine içtenlikle kutluyoruz. Yeni ürünlerinden okurlarımıza duyurmak istediklerimiz:

- BİLGİ Yayınevi’nden:
İsa KÜÇÜK’ün 47 şiirini içeren “Başka Şeylerin Şiirleri”, 2. Ertuğrul ÖZÜAYDIN’ın 42 şiirini içeren “Sokak Kapısı”, 3. Tanınmış sendikacı Yaşar SEYMAN’ın gözden geçirilmiş ve yenilenmiş “Altındağ Hüznünün Coşkusu” adlı, ikinci baskısı yapılan kitap.
- Jeolog Mahmut GÖKÇEN’in “Yalan Dünya-Sevgi (Seviyorum) 19 Mayıs 1919 ve Atatürk, Mehmetçik” adlı, şiirlerinden oluşan kitap.
-Ahmet AKGÜL’ün “Küresel Fesatçılık ve Fethullahçılık” adlı kitabının 5. baskısı ile “Suriye’de Yaklaşan Hilâl-Haç Kapışması” adlı yeni kitabı BUĞRA Yayınları’nın ürünü.
- E.Al.Op.Dr. Aytekin ERTUĞRUL’un “Karanlıktan Çıkış Yolu Vardır (Siyasî Denemeler)” adlı kitabı TOGAN Yayınları’nın ürünü.
- Eğitim Araştırmacısı Teknolog yazar Naci ŞAHİN’in “Nasıl Bir Öğretmen? I, Öğretmenliğin Temel İlkeleri” adlı kitabı kişisel yayını.
-M. Turan TEKDOĞAN’ın “Dost Dediğin” adlı kitabı kişisel yayını.
-Hüseyin EZER’in “Salih’in Bir Anda Biten Hikâyesi” adlı kitabı kişisel yayını.
- Prof. Dr. Mustafa KILIÇ’ın “Gerçek Yaşam Tadında 3, Gelişim Dönemleri-Yetişkinlik ve Yaşlılık” adlı kitabının gözden geçirilmiş genişletilmiş olarak yenilenen 2. baskısı PEGEM Akademisi Yayınları’nın ürünü.

-Cem GÜNEŞ
’in 38 şiirini içeren “On Bin Yıllık Aşk Deneyimi” adlı kitabı INOVA Yayıncılık’ın ürünü.
-Süleyman TÜRKOĞLU’nun “Küresel Müşteri, Düzenek-2” ve “Lozan Yalanları” adlı iki yeni kitabı SİYAH-BEYAZ Yayınları’nın ürünü.
- Emekli Öğretmen Recai ŞEYHOĞLU’nun İran gezisine ilişkin “Renkler Ülkesi İran” adlı kitabı Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi yayını.
-Gökhan YAVUZER’in “Sahipsiz Şiirler” adlı kitabı SOKAK Kitapları Yayınları’nın, “Katiller Hep Yalnızdır” adlı öykü kitabı da KUTLU Yayınevi’nin ürünü.
-Ahmet Kadri KURŞUN’un 2015’te gazeteci yazar Engin KÖKLÜÇINAR’la yaptığı görüşmeyi Kerim EVREN “Engin Köklüçınar” adlı ayrı basım olarak yayınladı.
-Yahya BİLİCAN’ın 136 şiirinden oluşan “Gönülde Birikenler” adlı şiir kitabı kişisel yayını.
-Hıfzı DEVECİ’nin “Bir Avuç Hayat Tozu, Bir Tutam Devlet Gölgesi” adlı anı kitabı DESTEK Yayınevi’nin ürünü.
- Aydın AKAN’ın kişisel yayını olan “Almanya Hikayeleri” yazarın 5. kitabıdır.

DERGİ ve GAZETELER


İstanbul’da yayımlanan İLERİ dergisiyle TÜRK SOLU gazetesi İLERİ Yayınları’nın ürünleri. Alanlarında gerçekçi, etkin, Atatürkçü çizgileriyle doyurucu içerikleri beğeni topluyor.
Trabzon’da KIYI, Devrek’te ŞEHİR, Ankara’da ÇAĞDAŞ TÜRK DİLİ, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE, KURGAN, TERAZİ, ANKARA BAROSU, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, İstanbul’da MAYA, POS-TEL, Manisa’da GÖNÜL ERİ, Salihli’de ECE dergisi ilgiyle izleniyor.
Başkent Üniversitesi’nin kültür yayını aylık BÜTÜN DÜNYA dergisi dolgun içeriğiyle yayınını düzenli olarak sürdürüyor.
Gazetelerden Aydın’da MÜCADELE, Niksar’da DANİŞMEND, İzmir’de GÖZLEM, İstanbul’da 67 TOKAT, Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti’nin yayımladığı 24 SAAT.
Bir ülkenin asıl zenginliği yayınlarıyla belirlenir. Yeni yılda daha çok yayın dileğiyle beğeniyle izlenen kitap ekleri veren gazeteleri ve hazırlayanlarını kutluyoruz.