Asrın liderimiz: Yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım, devletin kasası soyuluyor mu, soyulmuyor mu? Devletin kasasından soyulan bir şey yok. Ayakkabı kutusundakiler Halkbank’tan soyulan para değildir. Devletin kasasından çalınan herhangi bir şey olmadığına inancım var.

Akp milletvekili Metin Külünk: 17 Aralık insanların günah işleme özgürlüğüne müdahaledir, Allah’ın hududuna müdahaledir. Allah insana günah işleme özgürlüğü vermiştir, günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir, günahları ortaya saçarak Allah’ın hududuna müdahale ediliyor.

Akp milletvekili Burhan Kuzu: Ses kayıtları doğru bile olsa, inanan yok, millet memnun.

Jöleli Yiğit Bulut: İnsan yolsuzluk yapabilir, hepimiz insanız, ama yolsuzluk yapıldı diye bunu hükümete yapıştırmaya çalışmak... İşte işin operasyon kısmı burası.

Toki bakanı Erdoğan Bayraktar: Ne yaptıysam başbakanın talimatıyla yaptım, başbakanın istifa etmesi lazım.

Sekiz dairesi, bir arsası, 10 taşınmazı olan, bankada 2.5 milyon lirası bulunan, vali maaşıyla bunları yapmayı başaran, kızının iki dairesi ve bankada 915 bin lirası, oğlunun İstanbul’da iki, Ankara’da iki, İzmit’te iki dairesi, toplam 26 tarlası olan, ayrıca, oğlunun evinde altı büyük büyük boy kasa yakalanan içişleri bakanı Muammer Güler: Oğlum biraz pintidir, işyerini kapatınca kasalarını da evine taşıtmış.

Bugünkü parayla 1 milyon 200 bin liralık kol saati takan ekonomi bakanı Zafer Çağlayan:
Bunları bize yapanlar bir Yahudi, bir Zerdüşt, bir ateist olsaydı anlardım ama, bunları bize yapanlar Müslüman geçiniyor, bir Müslüman bize bunları nasıl yapar, Türkiye’nin şahlanışından rahatsız oldular, uzay gemisi yapmamızı engellemeye çalışıyorlar.

AB bakanı Egemen Bağış: Hediye Türk geleneğidir, bunlar beşeri ilişkilerdir.

TBMM yolsuzluk komisyonu üyesi Akp milletvekili Ayşe Türkmenoğlu: Bakanlarımız her şeyi kabul etseler bile, suç işlediklerine dair şüphe uyanmadı bende.

Akp ilahiyatçısı Hayrettin Karaman: Yolsuzluk başka şey, hırsızlık başka şeydir, yolsuzluk hırsızlık değildir, yolsuzluğa hırsızlık demek İslam hukukuna göre yalandır, yolsuzluğa hırsızlık demek dinen iftiradır.

Akp ilahiyatçısı Ali Rıza Demircan: Tapeleri dinlemek, o tapelere inanmak haramdır, o tapeleri dinleyenler dinimize göre yoldan çıkmıştır.

Çarşaflı yazar Emine Şenlikoğlu: Bugün biri sordu, o kaset doğru olsa ne derdin? Dedim ki, dindarlar zekatını yoksullara ulaştırmak için başbakana vermiş olabilir.

Evindeki kütüphaneye istiflediği ayakkabı kutularında balya balya dolarlar yakalanan Halkbank genel müdürü:
O paralar imam hatip lisesi yaptırmak içindi, hayırlara vesile olmak için yapılan hayırlı bağışlardı.

Asrın liderimiz: Halkbank genel müdürünün dürüstlüğünden en ufak şüphem yok, olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur.

Akp milletvekili Mehmet Metiner: Para dolu ayakkabı kutularını oraya polisler koydu.

Akp’nin akil adamı Etyen Mahçupyan: Yolsuzluklar palavra değil ama, Akp seçmeni rasyonel bir tercih yaptı.

Akp’nin akil adamı Abdurrahman Dilipak: Yolsuzluk yok demiyorum ama, halk kirli oyunun farkına vardı, Ak Parti’ye sahip çıktı, selam ve dua ile.

Havuzcu Nihat Özdemir: Evet, 100 milyon dolar verdim ama, borç verdim.

Milletin orasına koyacağını izah eden müteahhit Mehmet Cengiz: Bu cümlelerimi millete bir hakaret olarak sunmaları, şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırma faaliyetinin bir parçasıdır.

Bilim bakanı Fikri Işık: Teknik incelemeye gerek yok, o ses kayıtlarının montaj olduğunu hissettim.

Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan: Rıza Sarraf düğünüme geldi, sağolsun, eşinin sahne almasına rağmen sadece sahne masrafını talep ettiler, onun dışında ücret talep etmediler, kendisi sadece dostluğunun gereği olarak bana bir takım elbise almıştı, beğendiğim bir valizi hediye etmişti, hepsi bu.

Orospuyla memurun bahşişini en önce vermek gerekir dedikten sonra, arka fona Türk bayrağı monte ederek yandaş televizyona konuşan Rıza Sarraf: 200 ton altın ihraç edip, Türkiye’ye 25 milyar lira gelir sağladım, cari açığın yüzde 15’ini tek başıma ben kapattım.

Asrın liderimiz: Rıza bey hayırseverdir.

*

Patek Philippe kol saatidir.
Fiyatı hesaplı değildir ama, “hesap saati”dir.
Bir defa taktın mı kardeş...
Kış saati uygulamasına geçmesen bile, illa ki döner dolaşır, yalancı baharına kar yağdığını gösterir!