“Pkk’yla görüştüğümüzü iddia edenler şerefsizdir” dedikten sonra, “tabii görüşülüyor, MİT müsteşarımızı Oslo’ya gönderen benim, İmralı’ya gönderen benim” diyen kim? Asrın liderimiz.

*

“Öcalan’ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz” diyen, “Öcalan’la direkt diyaloğumuz var” diyen, “Kandil’le de direkt görüşülmesini arzuluyorum” diyen kim? Başbakan yardımcısı Beşir Atalay.

*

“Görüşmeler aracı ülkelerle yapılıyordu, aracıları aradan çıkardık, Ak Parti kendisi görüşüyor” diyen kim? Akp’nin içişleri bakanı Efkan Ala.

*

“Sayın Öcalan demeyi, posterini taşımayı, Pkk bayrağı açmayı suç olmaktan biz çıkardık, cezalarını erteledik” diyen kim? Bülent Arınç... “Abdullah Öcalan oruç tutardı, camiye giderdi, namazında niyazında çocuktu, kandırıldı, kurban edildi” diyen kim? Gene Bülent Arınç.

*

“Pkk’ya katılan çocuklar benim canım ciğerim” diyen kim? Akp milletvekili Cuma İçten.

*

“Yerel yönetimlerin güçlendirildiği bir modelde Pkk seçime girsin ve seçilsin, Öcalan şanstır” diyen kim? Akp milletvekili Galip Ensarioğlu.

*

“Öcalan, Türkiye’nin reel politiğini sağlıklı değerlendiriyor, yaklaşımı pozitif” diyen kim? Akp’nin adalet bakanı Sadullah Ergin.

*

“Abdullah Öcalan kadar ilkeli olun” diyen kim? Akp’nin spor bakan yardımcısı Abdurrahim Boynukalın.

*

“Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor” diyen kim? Asrın liderimizin danışmanı Yiğit Bulut.

*

“Türk yoktur” diyen, “Öcalan geleceği iyi okuyor” diyen kim? Akp genel başkan yardımcısı Yasin Aktay.

*

“Öcalan demokrasiye katkı sağlıyor” diyen, “bağımsız Kürdistan için silah kullanabilirsiniz” diyen kim? Akp milletvekili Mehmet Metiner.

*

“Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti var, tecrübesi var, düşünceli ve hassasiyet sahibi” diye öve öve bitiremeyen, “Öcalan kendisi için bir şey istemiyor” diyen kim? Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan.

*

“Pkk terör örgütü değildir, kendi topraklarında politik harekettir” diyen kim? Akp milletvekili Orhan Miroğlu.

*

“Yolda gördüğüm çobanla konuştum, çözüm süreci sayesinde hayvanlarının yüzünün güldüğünü söyledi, çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor” diyen kim? Akp milletvekili Ahmet Gündoğdu.

*

“Öcalan nadir insanlardan birisi, çok prestijli, karizmatik, gerçekten bir rehber ve lider” diyen kim? Akp’nin akili Etyen Mahçupyan.

*

“Bakın ben garanti veriyorum, ülke bölünmeyecek, bölünme olduğu zaman gelin benim yakama yapışın” diyen kim? Akp’nin akili Can Paker.

*

“Ulus devlet bizim başımızda Allah’ın belasıdır, Türk üst kimliği bölücüdür, Öcalan’ın eli rahatlatılmalı” diyen kim? Akp’nin akili Baskın Oran.

*

Murat Karayılan’ın basın toplantısını Kandil’den canlı yayınlayan kim? Akp’nin Anadolu Ajansı.

*

Kandil’de Murat Karayılan’ın yanına sırayla oturarak, sırıta sırıta hatıra fotoğrafı çektiren, Murat Karayılan hakkında “çatık kaşlı olacağını düşünmüştüm, halbuki sohbet boyunca gülümsüyor, kariyer hırsı yok, bir lokma bir hırka, saygılı, kültürlü, bilimsel konuşuyor” diye döktüren kim? Akp medyası.

*

“Barutun kokusu düştü burnuma / dört bir yana istiyorum dibinden patlatayım / adamlar gibi dağlara düşeyim / tutmak istiyorum Kürdistanımı / ya ölüm ya kurtuluş / uyanın uykudan çabuk, artık savaş zamanıdır” şeklinde hümanist (!) şarkılar söyleyen Şivan Perver’e barış güvercini muamelesi yapan kim? Akp hükümeti.

*

Pkk’yı tanık, TSK’yı sanık yapan kim? İsmet İnönü hükümeti mi?

*

Pkk’nın evsahibi Barzani’yi onur konuğu yapıp, Türkiye seninle gurur duyuyor diye tezahürat yapan kim? Akp kongresi.

*

Bugün “hayır” diyenler, o günlerde de “hayır” diyerek, Allah aşkına yapmayın, memlekete yazık etmeyin diye yalvarırken... “Ulus devlet ayrıştırıcıdır, ulusçulukla hesaplaşma zamanı geldi, bana serok Ahmet diyorlar, Kobani’ye selam ediyorum, Kobani’deki kardeşlerimin alnından öpüyorum” diyen kim? Akp’nin başbakanı Ahmet Kiziroğlu.

*

Hal böyleyken...
Ne diyor şimdi Binali Yıldırım?
“Pkk hayır dediği için, bölücülere karşı biz evet diyoruz” diyor.

*

Şöyle de diyebilirdi aslında...
“Pkk’ya evet dediğimizi iddia edenler şerefsizdir” filan.