Peru’nun Trujillo kenti yakınlarında nisan ayında bulunan çocuk iskeletlerine yenileri eklendi. O dönem ortaya çıkarılan bulgularda 140 çocuğa ait mezarlar bulunmuş ve çocukların belirli bir ritüel kapsamında kurban edildikleri belirlenmişti.

peru-reuters-1

Bölgede 600 yıl önce yaşadığı düşünülen Chimu medeniyetine ait mezarlardaki çocukların, göğüs hizasında kesiklerle öldürüldüğü ve kalplerinin çıkarıldığı anlaşıldı.

peru-reuters-2

2 ay boyunca devam eden çalışmalarda yeni mezarlar da bulundu. Geçtiğimiz günlerde yeni bilgilerin ışığında basın toplantısı düzenleyen uzmanlar, 56 çocuğun iskeletine daha ulaştıklarını açıkladı.

peru-reuters-6

Çocukların kurban edildikleri fikrinin daha da güçlendiğini belirten uzmanlar, Chimu medeniyetinin o dönem güçlü bir sel felaketiyle mücadele ettiğini ve bu durumdan kurtulabilmek için çocukları kurban ettiklerini ifade etti.

peru-reuters-3

Tulane Üniversitesi'nden Profesör John Verano, ulaşılan kemiklerin 5-14 yaşları arasındaki çocuklara ait olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Peru'da 140 çocuk mezarına ulaşıldı... Hepsinin ölüm sebebi ise..." desc="Peru'da 500 yıl öncesine ait 140 çocuk iskeleti bulan arkeologlar, çocukların, doğa güçlerini memnun etmek isteyen antik bir medeniyet tarafından topluca kurban edildiklerini düşünüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/arkeolog-shutter_16_9_1524827103.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/peruda-140-cocuk-mezarina-ulasildi-hepsinin-olum-sebebi-ayni-2374528/"]