Trump, "(Önceki FBI Direktörü) James Comey'nin birçok sorunu var. Sayısız yalan söyledi. Benim yaptığım şey ülkeme hizmet etmektir. James Comey'yi kovarak ülkeme büyük bir hizmet ettim. Sabıkalı derin devlet etrafında dönen şeylere bakın. Sahte Rusya ile gizli iş birliği iddiasının ardından gidip bir dümen çevirdiler, sonunda bu ülkede benzeri görülmemiş bir casus skandalıyla yakalandılar" dedi.

New York'a hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren Trump, bir kez daha "casus" iddialarını dile getirdi.

[old_news_related_template title="ABD Taliban'ın Afganistan'da güçlendiğini açıkladı" desc="ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği raporunda ABD askerlerinin Afganistan'da 2018'in ilk çeyreğinde 'çok az ilerleme' kaydettiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/afganistan-reuters_16_9_1527022996.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-talibanin-afganistanda-guclendigini-acikladi-2423573/"]

MUHBİR İDDİASINA CEVAP VERDİ

2016'daki Amerikan başkanlık seçimlerinden önce kendi seçim kampanyasına FBI tarafından "muhbir" yerleştirildiği iddialarını çok ciddiye aldığını belirten Trump, "Umarım bunlar doğru değildir, ama öyleyse bu durumun ülkemizin tarihinde benzeri yok. Umarım doğru değildir ama doğru gibi görünüyor." dedi.

Dönemin Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın medyaya yansıyan "Biz sadece Rusların seçimlerle ilgili ne yaptığını anlamaya çalışıyorduk." şeklindeki ifadelerine atıfta bulunan Trump, Clapper'ın "casus iddialarını bir şekilde kabul ettiğini" savundu. AA