ABD Başkanı Donald Trump göreve geldikten bir süre sonra başta Green Card çekilişi olmak üzere Dreamers adı altında, yetenekli ve gençlere verilen vatandaşlık programlarınının ülkeye zarar verdiğini söyleyerek bunların yasaklanacağının sinyalini vermişti.

 

Kalifiye olmayan göçmenlerin terörist olduğuna varacak açıklama ve imalarda bulunan Trump'ın bu ifadeleri ise yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Kamuoyunda Einstein Vizesi olarak bilinen EB-1 programı kapsamında ABD vatandaşlığı almaya hak kazanan Melania Trump'ın hangi yeteneğinin öne çıktığı tartışması başta ulusal gazetelerde olmak üzere sosyal medyada gündeme geldi.

[old_news_related_template title="Melania Trump dublör mü kullanıyor?" desc="ABD, tartışma yaratan başkanları Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ı konuşuyor... Melania Trump'ın gündeme gelme sebebi ise önceki gün çekilen görüntüler. Basının karşısına çıkan Trump yanında Melania ile açıklamalarda bulunurken, First Lady'nin aşırı büyük gözlük takması ve burnunun daha farklı görünmesi, 'Melania dublör mü kullanıyor' tartışmalarını gündeme getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/melanai.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/melania-trump-dublor-mu-kullaniyor-2055015/"]
2001 yılının Mart ayında ABD vatandaşlığına hak kazanan 5 Slovenden biri olan Melania Trump o dönemlerde manken olarak çalışıyordu. Üstün yetenekleri ve başarıları olanlara verilen ve genelde öz geçmişinde Nobel ya da benzeri ödüller bulunan isimlere verilen bu vatandaşlık hakkı, Olimpik sporculara ya da Oscar kazananlara veriliyor.[old_news_related_template title="First Lady, 2018'e Türk tasarımcıyla girdi" desc="ABD'nin sansasyonel başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın kıyafet tercihleri sık sık ABD basınının gündemine oturuyor... Fakat Melania'nın önceki gün düzenlenen yılbaşı etkinliğinde giydiği elbisenin farklı bir hikayesi var, zira Melania'nın tercih ettiği pembe renkli ve çiçek desenli elbise Türk tasarımcı Erdem Moralıoğlu imzası taşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/melana.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/first-lady-2018e-turk-tasarimciyla-girdi-2155949/"]
ABD'ye 1996'da turist vizesiyle gelen ve daha sonra çalışma vizesi alan Melania Knauss, bundan 2 yıl sonra Trump ile bir partide tanışmış ve birlikte olmaya başlamıştı. Melania, o dönemde Times Meydanı'ndaki dev billboardlarda reklam kampanyalarında boy gösterirken, göçmenlik konusunda çalışmalarda bulunan Migration Policy Institute isimli kuruluştan Sarah Pierce açıklamalarda bulundu. Göçmen ve mülteci konusunda uzman olan Sarah Pierce, Washington Post'a konuştu ve açıklamasında, "Olağanüstü yetenek kavramı çok nesnel. Genelde bu tür vatandaşlık başvurularında, kişilerin Nobel Ödülü ya da Oscar heykelciğine sahip olup olmama gibi kriterler büyük önem taşıyor" dedi.