Nancy A. Youssef tarafından kaleme alınan haberde, iki ülke arasında artması muhtemel askeri işbirliğinin Türkiye pahasına olmayacağı belirtiliyor.


ABD Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, geçen hafta ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Suriye ve Kuzey Afrika'daki operasyonlara coğrafi yakınlığına dikkat çekerek, "Ülkede çok önemli fırsatların olduğunu" söyledi.

Joe Dunford Joe Dunford


WSJ haberinde, ABD'nin Yunanistan'daki üslerini kullanımı genişletmeye çoktan başladığını kaydetti. Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'nde silah taşımayan insansız hava aracı MQ-9 Reaper'ların bahar aylarında kullanıma başlandığı belirtiliyor.

Yetkililer ise, ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti tarafından yürütülen görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve kalıcı olarak asker ya da ekipman konuşlanmasının önerilmediğini söyledi.

Yunanistan'daki askeri üslerin kullanımının artırılmasının Türkiye'deki İncirlik Üssü'ndeki operasyonların yerine geçme amacı taşımadığı da kaydediliyor.

General Dunford, "Yunanistan ile ikili ilişkilerimiz hiçbir şekilde Türkiye pahasına değil" dedi.