Ankara-Washington hattında büyük bir gerilime sebep olan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ve omurgasını bu terör örgütlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı. Geçmişte, terör örgütü PKK'nın uzantılarına destek verdiklerine dair açıklamaları yalanlayan ve birbirleriyle çelişen ifadeler kullanan Washington'ın Suriye'deki üst düzey isimlerinden biri bugün skandal bir paylaşımda bulundu.

rezalet

ABD önderliğinde oluşturulan IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, bu sabah Twitter adresinden terör örgütü PKK'nın uzantısına ait unsurları nasıl eğittiklerini gözler önüne serdi. Dillon, omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne verilen patlayıcı eğitimi ile ilgili bir fotoğraf paylaştı. İki kare fotoğraf paylaşan Dillon, "Suriye Demokratik Güçleri'nden öğrenciler, patlayıcılar ile derste. Öğrenciler toprakları kazarak sahte patlayıcıları ortaya çıkarıyor ve tehdidi ortadan kaldırıyor. Bu eğitim güvenliği artırmaya odaklanıyor" yazdı.

[old_news_related_template title="ABD'li generalden Türkiye'yi kızdıracak çok ilginç açıklama!" desc="Türkiye'nin kendisini tehdit eden terör örgütleri YPG/PKK'ya karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürerken, IŞİD'e karşı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon'dan tepki çeken bir açıklama geldi. Son günlerde yaptıkları çelişkili açıklamalarla Türkiye'nin büyük tepkisini çeken ABD'li yetkililerin arasına katılan Dillon, YPG/PKK terör örgütü için 'partnerimiz' ifadesini kullandı. Tüm Türkiye'nin TSK'nın arkasında kenetlendiği bugünlerde yapılan çelişkili açıklamalar adeta 'sinir uçlarımıza' dokunuyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ryan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdli-generalden-cok-ilgin-ypgpkk-aciklamasi-2190549/"]

Dillon, daha önce de terör örgütü PKK'nın uzantılarına, "Partnerimiz" diyerek büyük tepki çekmişti.