Hollywood'da başlayan ve kadınların cinsel taciz ile ayrımcılığa karşı başlattığı kampanyaya atıfta bulunan Oprah Winfrey'in yaptığı güçlü konuşma, ABD'de 2020'de düzenlenecek başkanlık seçimleri için isminin ortaya çıkmasını sağladı.

Sosyal medyada bir çok isim Oprah'a "aday ol" çağrısı yaparken, ünlü ismin 2020 adaylığı için kısa sürede bir çok paylaşım yapıldı.

Amerikan basınında da bu hafta yer alan bazı haberlerde Oprah'ın ciddi ciddi aday olmayı düşündüğü belirtildi. Kimi kurumlar ise bu haberleri yalanlayarak Oprah'ın adaylığı düşünmediğini aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Oprah'ın adaylığına dair çıkan haberlere sonunda bir yanıt verdi ve Trump, Oprah'a karşı yarışmanın eğlenceli olacağını söyleyerek her şekilde kendisinin seçileceğini öne sürdü.

Ancak ABD'nin ünlü anket firması Rasmussen Reports'un sonuçları bu açıklamanın tam tersine işaret ediyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, eğer Oprah Winfrey bugün aday olursa, Cumhuriyetçi kadanın desteğinin yanı sıra Trump'a da 10 puanlık bir fark atacak.

Ankete göre, Oprah Winfrey oyların yüzde 48'ini alırken, Trump'ın oyları yüzde 38 de kalıyor. Yüzde 14 ise çekimser olarak oy kullanıyor.