ABD'nin Florida Senatörü Cumhuriyetçi Marco Rubio, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin Twitter hesabındaki paylaşımında bulundu.

Rubio, paylaşımında, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi ahlaksızca. Aynı zamanda Suudi Arabistan ile stratejik ittifakı destekleyen bizlere ve Trump'a saygısızlık" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump'ın damadından Kaşıkçı yorumu" desc="Son dakika... Beyaz Saray danışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak ABD'nin hâlâ kanıt toplama aşamasında olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/basliksiz-1-80_16_9_1540221317.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-trumpin-damadindan-kasikci-yorumu-2695862/"]

TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Marco Rubio, "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ABD Başkanının ve Kongre'deki müttefiklerinin berbat bir duruma düştüğünü ve İran'a hediye verildiği" değerlendirmesinde bulundu.

Senatör Rubio, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ortaya çıkmadan önce de konuyla ilgili tepkisini, "Bu konuda neler olduğunu anlayana kadar (Suudi Arabistan ile) işimize normalde olduğu gibi devam etmemiz gerektiğini düşünmüyorum" diyerek göstermişti.

CNN televizyonunda bir yayına katılan Rubio, ABD yönetiminin hiçbir olasılığı göz ardı etmemesi ve karşılığında her seçeneğin masada olması gerektiğini vurgulamıştı. AA