Silah denetiminin aşırı esnek olduğu ve bireysel silahlanmanın üst seviyelerde seyrettiği ABD'nin Florida eyaletindeki Jacksonville kentinde dün korkunç bir saldırı yaşandı. Kentte dün düzenlenen e-spor turnuvası sırasında bir facia yaşandı... Amerikan futbolunu bilgisayar üzerinde oynayan oyuncular arasında gerçekleşen etkinlikte mağlup olarak elenen bir kişi adeta dehşet saçtı.

ABD basını 24 yaşındaki David Katz isimli oyuncunun kaybederek elendiğini ve kısa bir süre sonra tekrar turnuvanın yapıldığı alana gitti. Elindeki silahla etrafa ateş açtı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi silahla yaralandı. Jacksonville kenti şerifi Mike Williams, saldırgandan kaçmaya çalışan 2 kişinin de bu esnada yaralandığını duyurdu.

Saldırı anında internet üzerinden canlı yayın yapılırken silah sesleri duyulduktan sonra yayın kesildi. Saldırı anında internet üzerinden canlı yayın yapılırken silah sesleri duyulduktan sonra yayın kesildi.


Saldırının ardından silahı kendisine doğrultan Katz'ın intihar ettiği açıklandı.

Maçı kaybettikten sonra rakiplerini vurarak öldürmeye çalışan Katz'ın aşırı hırslı olduğu ve geçmişte sık sık kendisini övdüğü ifade edildi. Maçı kaybettikten sonra rakiplerini vurarak öldürmeye çalışan Katz'ın aşırı hırslı olduğu ve geçmişte sık sık kendisini övdüğü ifade edildi.


Görgü tanıkları Katz'ın elenmeyi hazmedemediğini ve saldırının bu sebeple çıktığını doğrularken Los Angeles Times gazetesine konuşan, saldırganın arkadaşı Steven Javaurski, "David kaybettikten sonra geri geldi ve rakiplerini hedefleyerek ateş etmeye başladı" dedi. Katz'ın saldırısı sırasında canlı yayında maç yayını yapılırken, silah sesleri dünyanın farklı yerlerinden müsabakaları takip eden insanlar tarafından duyuldu.