Esad rejiminin Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki Duma'da kimyasal silah kullandığının iddia edilmesinden sonra önceki gece ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye saldırı düzenlemiş ve bazı askeri noktaları yerle bir etmişti.

Bu gelişmeyi ABD Başkanı Donald Trump, büyük bir gelişme olarak duyururken, "Görev tamamlandı" ifadesini kullanması uluslararası basında geniş yer bulmuştu. Bugün ise ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley'den açıklamalar geldi. Fox News Sunday'e konuşan Haley, ABD'nin 3 amacı olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Trump'tan 'görev tamam' tweet'i" desc="ABD önderliğindeki Fransa ve İngiltere'nin Suriye'deki askeri noktaları vurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump bugün açıklamalarda bulundu. Twitter üzerinden bugün paylaşımda bulunan Trump, 'Suriye operasyonu o kadar kusursuz tamamlandı ki sahte haber medyası sadece benim 'görev tamam' mesajımı paylaşabilidi' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/trump1-reuters_16_9_1523795253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumptan-gorev-tamam-tweeti-2351764/"]

Haley, bütün bu hedefler tamamlanmadan Suriye'den çıkmayacaklarını dile getirdi. Haley, bu üç görevi, "kimyasal silah kullanımını sona erdirmek, IŞİD'i yenmek ve İran'ın ne yapacağını izlemek" olarak sıraladı. Haley, Trump'ın "görev tamam" sözünü de sanki hiç duymamış gibi, "Amacımız Amerikan askerlerinin ülkeye geri dönmesi fakat bu görevleri başarmadan bunu gerçekleştirmeyeceğiz" dedi.

TRUMP'A UYARI

Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Joni Ernst, Trump'ı sert bir dille uyardı. NBC'nin Meet the Press isimli programına katılan Ernst, "Ben Trump'ın bölgede askerlerle devam etmesinden dolayı rahatsızım... Fakat eğer o operasyona devam etmek istiyorsa, Kongre'yle çalışmak zorundadır" ifadesini kullandı.