Menbiç üzerine arka arkaya açıklamalar geliyor... Bugün Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından terör örgütü YPG'den isimler, bölgeyi terk edeceklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ABD'li yetkililer Associated Press haber ajansına konuştu. ABD'li yetkililer isimlerini açıklamamak kaydıyla Menbiç hakkındaki görüşlerini paylaştı.

[old_news_related_template title="Teröristlerden açıklama: Menbiç'i terk edeceğiz" desc="ABD ve Türkiye'nin peş peşe açıklamalarının ardından Menbiç konusunda terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'den bir açıklama geldi. Reuters'ın son dakika haberinde YPG, Menbiç'i terk edeceklerini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/teror-reuters_16_9_1528207715.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/teroristlerden-aciklama-menbici-terk-edecegiz-2450605/"]

Associated Press'in Washington'daki muhabiri Josh Lederman imzalı haberde ismini açıklamayan yetkililer, terör örgütünün bölgeyi terk etmesinin ardından, "karşılıklı olarak anlaşacakları yerellerin" bölgeyi yönetebileceğini duyurdu. Üst düzey ABD'li yetkililer terör örgütü uzantılarının Menbiç'ten ayrılma için kesin ve net bir takvimlerinin olmadığını söylerken, bölgede yaşanan olaylar ışığında bir takvim belirleneceğini kaydetti.