TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, YPG ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı baş sözcüsü Dana White açıklamalarda bulundu. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un haftalık basın toplantılarına katılan White ile ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie soruları yanıtladı.

White, bölgede yaşananlara dair gelen bir soruya yanıt verirken Washington ile Ankara'nın temasta olduğunu ifade etti. Öte yandan White, "Türkiye'nin meşru kaygıları var. Türkiye'nin operasyonu sınırlamasını istedik. Bu IŞİD'le mücadelede dikkat dağıtan bir durum" dedi.

mcken

ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü McKenzie ise, "Türkiye ile iletişim halindeyiz ve Türkiye'nin ciddi güvenlik endişeleri var, bunlara hak veriyoruz. Türkiye'yi hedef alan tüm PKK saldırılarını kınıyoruz" dedi. McKenzie terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne ABD tarafından verilen silahlarla ilgili bir soruya ise, "Amacımız silahları IŞİD'e yönelik operasyonların tamamlanmasından sonra geri almak" dedi.